Nieuwe 'gastheren' voor de Oosterschelde

Algemeen

Deze maand is de nieuwe gastheercursus in Nationaal Park Oosterschelde afgerond.

Na een succesvolle start van het gastheerschap van het Nationaal Park in 2009 heeft nu een nieuwe groep van ruim twintig enthousiaste ondernemers de cursus gevolgd. Samen delen we kennis over het gebied, de flora en fauna, streekproducten en de mooiste plekjes in het Nationaal Park.

[banner]

Deze week ontvingen deze ondernemers het certificaat met bijbehorend gevelbordje 'Gastheer van Nationaal Park Oosterschelde' uit handen van voorzitter Siebe Kramer. Ook maakten ze tijdens deze bijeenkomst kennis met het bestaande netwerk van gastheren die de opleiding in 2009 hebben gevolgd. De gastheren vormen nu samen een netwerk rond de Oosterschelde en komen 2 maal per jaar bij elkaar op initiatief van Nationaal Park Oosterschelde.

 

De gastheren zijn zeer enthousiast over de cursus en het vervolg: ‘Normaalgesproken zien bezoekers enkel een plas met water. Er is veel meer! Na deze cursus weet ik meer over wat ik ze kan laten zien en beleven.’

 

Op Schouwen-Duiveland zijn er nu negen gastheren: Zeeland Vakantiewoningen (Brouwershaven), Restaurant De Heerenkeet (Kerkwerve), Camping De Stern (Ouwerkerk), Camping De Vierbannen (Ouwerkerk), Camping Julianahoeve (Renesse), De Witte Boulevard (Renesse), Camping International (Renesse), Zeeuwse Klipper De Marinus (Zierikzee) en Rederij Moermond (Zierikzee).

Meer nieuws