Leonardo-leerlingen in de prijzen

Algemeen

Het “Leomind team” van Binnen de Veste in Zierikzee heeft de Strategie en Innovatie prijs bij de First Lego League Senior Solutions gewonnen.  Het team, bestaande uit vijf jonge Leonardo scholieren van Binnen de Veste (3 groep 6, 2 groep 8) reisde afgelopen vrijdag naar Breda af voor de regionale wedstrijd van de First Lego League 2012. In september besloten de Leonardo leerlingen mee te gaan doen aan deze wedstrijd. De bedoeling was om een robot te bouwen van Lego Mindstorms en daarmee te strijden tegen andere teams uit Brabant.

[banner]

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De teams moesten een volledig autonome robot ontwerpen, bouwen en programmeren. Tevens voerden ze een onderzoek uit en moesten ze deze presenteren.

Het was de eerste keer dat het team meedeed. Met een tijdsinvestering van gemiddeld 2 uur per week (deels na schooltijd) was het behalen van de 8ste plaats in het “overall-klassement” een enorme prestatie. Er deden maar liefst 30 teams mee.  Tenslotte ging het team aan de haal met  de Strategie- en Innovatie Prijs.

Meer nieuws