Praktijkschool ondergebracht bij Pieter Zeeman

Algemeen

Sinds kort is de Pontes Praktijkschool Zierikzee, ook qua huisvesting, een onderdeel van Pontes Pieter Zeeman aan het Hatfieldpark. Aan de noordzijde is een speciale ruimte ingericht, voorzien van computers en digitaal schoolbord. De eerste reacties van leerlingen en personeel zijn zeer positief te noemen. Nog meer dan voorheen krijgen deze leerlingen van het speciaal onderwijs het gevoel erbij te horen. Een enthousiaste afdelingsleider/ stagecoördinator Max de Rave meldt: “In praktijk- en theorielessen is er sprake van verbeterde samenwerking en waar mogelijk doorstroming binnen het VMBO”.

[banner]

In de grote praktijkruimten wordt het meest nadrukkelijk samengewerkt met het VMBO: metaal- en houtbewerking, elektriciteit, metselen, schilderen, expressie, koken, zorg en welzijn. Leerlingen van VMBO en praktijkschool krijgen dan veelal les in dezelfde ruimte. Nieuw binnen deze vorm van onderwijs in Zierikzee is ook het aanbod van een MBO-opleiding, in samenwerking met het ROC West-Brabant, aldus de Rave die deze contacten met Brabant heeft gelegd. Er kan nu vanaf 16-jarige leeftijd een AKA-diploma worden gehaald op de praktijkschool. Dat is de opleiding Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent op niveau 1. In veel gevallen geeft deze opleiding recht op toelating voor niveau 2 opleidingen op het ROC. Verder kunnen al langere tijd de volgende diploma’s worden behaald op de praktijkschool:

groothuishouding, groenbeheer, veiligheidscertificaat, lasdiploma, kinderverzorging, heftruck en snijtechniek. Hoofddoel van de opleiding blijft een vaste baan op 17/18-jarige leeftijd en/ of vervolgopleiding op bijvoorbeeld het ROC. Na schoolverlating worden de leerlingen, naar behoefte, nog twee jaar gevolgd in het project nazorg.

 

Op woensdag 23 januari is er een open ouderavond (tijdens de open avond van Pontes Pieter Zeeman), waarbij het nieuwe onderkomen van de praktijkschool feestelijk zal worden geopend om ongeveer 19.30 uur, door rector Sjef Lommen. Daarna is er gelegenheid om kennis te maken met school, leerkrachten, materialen en praktijkruimten. Vanaf 20.00 uur zal Ronald Broos van het ROC West-Brabant informatie geven over de eerder genoemde AKA-opleiding. Verder is het natuurlijk ook mogelijk om de overige ruimten van Pontes Pieter Zeeman tijdens de open avond te bezoeken.

 

Meer nieuws