Volleyballers Forza overeind in bloedstollende eindfase

Het eerste mannenteam van volleybalclub Forza heeft afstand genomen van de onderste plaatsen in de promotieklasse B. De volleyballers versloegen zaterdagavond in sportzaal de Vanger Benevia met 3-1 (25-15 25-14 23-25 26-24) en hebben nu een gaatje geslagen met de drie laatste ploegen. Tegen Benevia, dat tot dat 'mindere' groepje behoort, zette Forza in de eerste twee bedrijven goed druk en ze naar hartelust scoren. In de derde set kon de thuisploeg de scherpte en het niveau van daarvoor niet vasthouden. ,,De hele derde set hebben we achter de feiten aangelopen", sprak Forza-speler Valentijn Luijk. ,,Uiteindelijk kwamen we nog een eind terug, maar de zege in deze set zat er niet meer in." Aan het begin van het vierde bedrijf begon Forza weer beter te spelen, maar ook Benevia draaide beter wat in een 17-20-voorsprong voor laatstgenoemde leidde. Op basis van een goede service en dito blok werd de achterstand naar een voorsprong omgebogen. Luijck, met objectieve blik: ,,In een bloedstollende fase van deze set hadden beiden ploegen kunnen winnen".

[banner]

Het eerste vrouwenteam van Forza heeft zich tegen Voltena 2 hersteld van de onverwachte nederlaag van vorige week tegen een andere laagvlieger in de promotieklasse A. Slechts de derde set moesten de volleybalsters er vol tegenaan. Ervoor en erna had Forza geen probleem met Voltena 2: 25-18 25-19 26-24 25-10.