Handballers Delta Sport vallen in herhaling

De wedstrijden van het eerste mannenteam van handbalvereniging Delta Sport beginnen in het seizoen 2012/2013 verdacht veel op elkaar te lijken. Voor de vierde week op rij was er verdedigend niets tot weinig op aan te merken en aanvallend veel tot alles. Het gevolg was een 17-18-nederlaag tegen het vierde team van Hercules. Met een veelal jonge opstelling - Thim Zevenbergen, Tim Vleeshouwer, Thijs de Vos, Nico Yuen, Jerry Aertssen, Thijs van Splunder en Koen de Bruijn - keek Delta Sport zondagmiddag in sporthal Onderdak al snel tegen een fikse achterstand aan: van 1-5 ging het naar 3-9. Tijdens die achterstand en daarna werden langzaam maar zeker de ervaren krachten als Guido de Graaf, Jimmy Niemans en Guust Sluijs door trainer Rob de Vos gebracht. Zij zetten de zaken voor rust enigszins recht, maar ook omdat Hercules 4 behoorlijk terugzakte. Een alleszins aanvaardbare en overkomelijke ruststand (10-11) gaf de handballers genoeg fundament voor een tweede helft om de opponent met verlies naar huis te sturen. Echter, waar Hercules 4 zo nu en dan haar doelpunten meepikte, hadden de spelers van Delta Sport niet het intellect om de doelman van Hercules 4 met gevarieerde schoten te verrassen. Bijna alle ballen werden op de keeper geschoten. Zelfs met nog vijf minuten te spelen en slechts een doelpunt achterstand bleven de aanvallers van Delta Sport volharden met doelpogingen op de keeper. Toen Hercules de marge naar twee tilde, was de tijd voor de thuisploeg tekort om nog twee treffers te maken voor minimaal een gelijkspel. Het bleef slechts bij één doelpunt. Op de ranglijst van de hoofdklasse staat de teller voor Delta Sport op twee punten. Ze deelt de laatste plaats met Conventus dat tot nu toe één duel won. Driemaal raden van wie.... Scores Delta Sport: Koen de Bruijn, Kevin Meulmeester, Jorben Sprong 3, Jimmy Niemans, Guido de Graaf 2, Tijs de Vos, Tim Vleeshouwer, Jerry Aertssen, Guust Sluijs.