Oorzaak dodelijk ongeval Noordgouwe nog niet bekend

Algemeen

De oorzaak van het dodelijk ongeval bij Noordgouwe is nog niet bekend. Door een medewerker van VOA (Verkeersongevallen Analyse) van de politie is zo spoedig mogelijk na het ongeval ter plaatse onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak. Hij heeft hierbij verschillende scenario's onderzocht.

[banner]

Op de akkerlanden die om de Kloosterweg heen liggen waren gisteren boeren en/of akkerbouwers bezig om bieten van het land te rijden. Door de wegbeheerder is op deze weg toezicht gehouden met betrekking tot de vervuiling van de weg ten gevolge van deze werkzaamheden. De wegbeheerder heeft geconstateerd dat er door de akkerbouwers voldoende maatregelen waren genomen. Er waren onder andere waarschuwingsborden geplaatst, zodat het weggebruikers duidelijk was om op te passen voor slik/modder op deze weg. Om deze waarschuwingen nog extra kracht bij te zetten heeft de wegbeheerder zelf nog twee extra borden geplaatst met een snelheidsbeperking en het bord 'slipgevaar'. Deze borden waren goed zichtbaar geplaatst. Ten tijde van het ongeval was er sprake van platgereden modder op het wegdek.

 

De vraag of de automobilist te hard heeft gereden is ook onderdeel van het VOA-onderzoek. Het antwoord hierop kan alleen duidelijk worden na een uitgebreider  onderzoek. Omdat bij dit specifieke ongeval de 18-jarige automobilist is overleden zal een uitgebreid onderzoek worden ingesteld waarna proces-verbaal zal worden opgemaakt. Over dit proces-verbaal gaat de rechter zich in een later stadium buigen. De exacte oorzaak van dit ongeval is tot op heden niet vastgesteld.

Meer nieuws