Inbraakgolf in de Westhoek

Algemeen

In zeven verschillende woningen op vakantieparken in Burgh-Haamstede en Renesse is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken.  De eerste inbraken werden op donderdagochtend ontdekt en in de loop van de dag bleek er in steeds meer vakantiehuizen te zijn ingebroken. De eigenaren van de huizen zijn door ons benaderd om aangifte te doen van inbraak of poging daartoe. De huizen waar in Burgh-Haamstede is ingebroken stonden allemaal langs de Hogeweg. In Renesse werd er ingebroken in een vakantiewoning aan de Duinweg.

[banner]

 

Er is bij ons nog niet bekend wat er allemaal is weggenomen uit de woningen, wel is bekend dat er bij alle woningen een raam werd geforceerd door de dader(s) om binnen te komen.

 

Uit verschillende huizen is door ons materiaal meegenomen waar mogelijk sporen op zitten van de dader(s). Hierbij kun je denken aan voorwerpen die bijvoorbeeld door de daders aangeraakt zouden kunnen zijn. Voor de rechercheurs is het dan mogelijk om bijvoorbeeld vingerafdrukken van die voorwerpen af te halen. Dat materiaal wordt onderzocht door de medewerkers van de technische recherche (Forensische Ondersteuning).

 

 

Omdat deze donkere dagen voor veel inbrekers een mooie tijd zijn, is het goed om hier rekening mee te houden. Niet alleen in uw permanente woning, maar zeker ook in uw vakantiewoning. Loop daarom ook in uw vakantiewoning alle ramen en deuren goed na voor u de woning verlaat. Zelfs het kleinste kiertje in een wc-raampje kan voor een inbreker al een 'open deur' zijn om naar binnen te glippen. Laat ook geen waardevolle spullen achter in uw vakantiewoning en ga, of laat iemand anders, er toch af en toe eens kijken. U wilt er straks, als u wel weer regelmatig gebruik maakt van uw vakantiehuis, toch zonder allerlei rompslomp kunnen genieten?

 

Meer nieuws