Gedeelde koppositie MZC'11 (nog) vertekend

Algemeen

Dankzij een keurige 0-2-zege op WHS staat MZC'11 precies halverwege de competitie op een gedeelde eerste plaats, maar die is wel vertekend.Dat de Zierikzeese ploeg de koppositie moet delen komt vanwege een ongunstiger doelsaldo ten opzichte van Internos, de andere lijstaanvoerder die onlangs in Etten-Leur nog verslagen werd. De leidende plaats is ook (nog) eens vertekend omdat De Fendert beide ploegen volgende weekeinde tijdens een inhaalduel met Seolto kan passeren. Dan moet de fusievereniging uit Fijnaart wel winnen van haar Zevenbergse buurman. MZC'11 slaagde daar aan het begin van de competitie in de derde klasse B niet in en dat is onder meer de reden dat de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse de koppositie moet delen. MZC'11 heeft na zaterdag 17 november wel de leiding in tweede periode. Na drie wedstrijden heeft ze het volle pond punten; de periode beslaat zeven duels. Voor Duiveland (2E) en SKNWK (4B) is het zicht na de elfde speeldag op de koppositie behoorlijk vertroebeld geraakt. Duiveland zag koploper Bruse Boys uitlopen naar zes punten omdat ze in en tegen Arnemuiden verloor. De Wakcherse ploeg ging furieus van start, maar daarna verzuimden de Oosterlanders meer dan één goal te maken uit één van de vele kansen die ze kregen. SKNWK verloor op eigen veld met dezelfde cijfers van Kogelvangers. Het negatieve resultaat 'past' in het rijtje van de laatste vijf wedstrijden waarin slechts eenmaal werd gewonnen. Toen stond SKNWK nog fier aan kop, maar nu is het gat op koploper Halsteren opgelopen naar vijf punten. Kogelvangers kan zelfs over SKNWK, dat nu derde staat, heen wippen als ze de inhaalwedstrijd wint. Ook ZSC'62, dat zelf met 2-5 bij DVO'60 (drie treffers Robin Provoost) won, is SKNWK op één punt genaderd.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Arnemuiden-Duiveland 2-1 (2-1 Ronald Zwager) Bruse Boys-Heinkenszand 4-1 (1-0 Domenique van den Berge, 2-0 Tom Pronk, 3-1 Thomas Groeneveld, 4-1 Gerard Vogel)

Derde klasse A: Nieuwland-DFS 3-0

Derde klasse B: WHS-MZC’11 0-2 (0-1 Rick Bevelander, 0-2 Lennart Wesdorp) 

Vierde klasse B: DVO’60-ZSC’62 2-5 (0-1 Robin Provoost, 1-2 Barry van der Stel, 1-3 Nicky van der Velden, 1-4 en 2-5 Robin Provoost) Brouwershaven-SPS 0-8 SKNWK-Kogelvangers 1-2 (1-0 Martijn Backx)

RESERVES Vierde klasse: WIK'57-Bruse Boys 3 3-4 (1-1 Bart Boot, 2-4 Bram Blakenburg, 3-4 Bart Boot)

VROUWEN Tweede klasse B: MZC’11-DSVP 0-0

ZONDAGVOETBAL Vijfde klasse B: Renesse-Volharding 2-0 (1-0 Carlos Rolsma, 2-0 Vincent Goedegebuure)

Meer nieuws