Procedure klimbos overnieuw

Algemeen

De gemeente gaat de procedure voor de komst van een klimbos in Westenschouwen overnieuw starten. Er zijn fouten gemaakt. In december 2011 hebben Staatsbosbeheer en De Zeeuwse Gasten gezamenlijk een principeverzoek ingediend voor de realisatie van een klimbos in de Domeinen van Westenschouwen. De realisatie van een dergelijk klimbos heeft in de optiek van Staatbosbeheer en De Zeeuwse gasten een toegevoegde waarde voor Schouwen-Duiveland. Het klimbos is een voorziening waarbij verschillende doelgroepen waaronder jeugd op een passende manier in contact kunnen worden gebracht met natuur waarbij ook een combinatie met educatieprogramma’s mogelijk is.

[banner]

De gemeente deelt de bovengenoemde motiveringen en staat positief tegenover de realisatie van het klimbos. Het klimbos wordt door de gemeente gezien als een verrijking van het recreatief product op Schouwen-Duiveland en sluit daarmee aan op de Strategische Visie van de gemeente waarin is opgenomen dat ook de recreatiesector zich kwalitatief moet ontwikkelen en verbreden.

Na de positieve reactie van de gemeente op het principeverzoek zijn de initiatiefnemers in april 2012 overgegaan tot het aanvragen van de omgevingsvergunning. Er hebben daarna op initiatief van Staatsbosbeheer twee bewonersavonden plaatsgevonden waarop enkele burgers hun zorgen en bezwaren hebben geuit. Ook zijn er bezwaren ingediend op de omgevingsvergunning. Op 9 oktober 2012 heeft de Commissie Bezwaarschriften hierover uitspraak gedaan waarin door de Commissie is aangegeven dat zij van mening is dat de uitgebreide procedure doorlopen had moeten worden. Volgens de Commissie past de aanvraag voor het klimbos namelijk niet binnen het wettelijk kader, omdat de gemeente de hindernissen van het klimbos heeft behandeld als afzonderlijk terwijl volgens de Commissie alle hindernissen een geheel vormen. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente, op verzoek van de initiatiefnemers, de omgevingsvergunning ingetrokken.??Dit betekent echter niet dat de plannen nu van de baan zijn. Zowel de initiatiefnemers als de gemeente staan nog steeds achter de plannen om het klimbos te realiseren. Naar verwachting zal dan ook in december 2012 een nieuwe aanvraag omgevingsvergunning worden ingediend waarbij de uitgebreide procedure wordt gevolgd. Zoals gebruikelijk zal te zijner tijd in de Wereldregio gepubliceerd worden wanneer burgers de gelegenheid hebben om te reageren op de plannen.

Meer nieuws