Omwonenden proberen schaatsbaan Havenpark tegen te houden

Algemeen

Een aantal omwonenden van het Zierikzeese Havenpark wil rond de kerstdagen geen schaatsbaan op die locatie.  Pieter van Traa, wonend aan het Zierikzeese Havenpark, wil de komst van de schaatsbaan, die er op die plaats van 15 tot en met 26 december wordt aangelegd, tegenhouden. Hij laat de organisatie weten er ,,met een gestrekt been” in te gaan.Bij de gemeente zijn brieven binnengekomen van omwonenden. De strekking is dat de schaatsbaan beter op het Havenplein kan komen; ondanks de werkzaamheden, die daar nu worden uitgevoerd. Dat was oorspronkelijk ook de bedoeling alleen de herinrichting is later van start gegaan.

[banner]

Van Traa:,,Zulke initiatieven zouden veel vaker moeten worden gerealiseerd. Een ijsbaan geeft de binnenstad weer wat allure. Dat het centrum de juiste locatie is vanwege de positieve effecten die het kan hebben voor de horeca en winkeliers in het centrum en de gezellige sfeer die dergelijke activiteiten met zich mee kunnen brengen, begrijp ik. Maar de locatie is mijn probleem.” En verder: ,,Weliswaar zal de bestrating nog niet gerealiseerd zijn op het Havenplein, maar de ondergrond van brekerpuin is toch te prevaleren boven een, binnen enige dagen na de start van het evenement, modderig Havenpark.”

Ook Hans Meurs (Havenpark) heeft een brief naar de organisatie en de gemeente gestuurd. Ook hij ziet het liever naar het Havenplein verkassen. Maar als dat niet gebeurt, dan vraagt hij garanties over toezicht en het voorkomen van overlkast en blijvende schade aan de omgeving. Alleen met schriftelijke garantieschrift hij bereid te zijn in te stemmen met de schaatsbaan.

Aad van der Wouden (namens het organiserend comité) laat weten niet blij te zijn met de onverwachte weerstand. ,,Laten we nu eens ophouden met dit soort juridische spelletjes. De stad kan wel een opsteker gebruiken in deze periode. En de leerlingen van vrijwel alle scholen op Schouwen-Duiveland kijken er naar uit. Natuurlijk houden we rekening met de wensen van de omwonenden. Ik nodig ze uit als vrijwilliger. Maken we er samen iets moois van.”

 

Meer nieuws