,,Fijn dat we dit soort duels wel blijven winnen"

Sterk tegen de 'groten' en zwak tegen de 'kleintjes'. Dat is het verhaal van MZC'11 in het seizoen 2012/2013 in de derde klasse B tot nu toe.Het is dus wisselvalligheid troef bij de bespeler van sportpark Den Hogen Blok. Na bijna halverwege de competitie valt zonder meer op dat MZC'11 de ploegen uit het linkerrijtje beter liggen en de teams aan de rechterkant doen de Zierikzeese formatie van trainer Adriaan Nieuwehuijse veel pijn. MZC'11-aanvoerder Freek Torensma weet het ook. ,,Tegen onderlinge concurrenten doen we het juist heel goed", doelde hij zaterdagmiddag op de zeges op Internos, Tholense Boys en Yerseke. Van Seolto en Krabbendijke (ploegen uit het rechterrrijtje, red.) moeten we normaal van winnen. Zeker als je nu naar de stand kijkt, is het jammer dat je het daar hebt laten liggen. Het is beetje kenmerkend voor ons dat we het die wedstrijden laten liggen. Dan is het fijn dat we dit soort wedstrijden wel blijven winnen." Die blik op de stand leert inderdaad dat MZC'11 er beter voor had kunnen staan. Een zege meer tegen een zwakkere broeder en het elftal was koploper geweest. Nu, na tien speeldagen, is de afstand tot de koppositie, bekleedt door Tholense Boys, overigens slechts twee punten. Twee doelpunten werd de marge heel snel na rust bij het duel tussen MZC'11 en Yerseke. Met de 3-1, met gevaar voor eigen leven gemaakt door Arne Holm, die daarbij geblesseerd raakte, gaf de thuisploeg de Zuid-Bevelandse tegenstander de nekslag. Zo voelde dat bij Torensman ook wel, maar toch was hij er nog niet zeker van. ,,Na de 3-1 gingen we toch teruglopen en zo maakten we het onszelf moeilijk. Dat zit een klein beetje in ons. Dan denken we dat we er zijn en laten we het na om het eerder te beslissen. Dan blijft het altijd gevaarlijk." Anderzijds maakte Torensma zich ook niet al te veel zorgen over een goede afloop. ,,We waren de hele wedstrijd wel iets beter dan Yerseke en probeerden meer te voetballen." In die zin had de ervaren verdediger het bij het rechte eind, al slaagde MZC'11 er pas bij een 0-1-achterstand en een bal op de lat van Yerseke in om het voetballende overwicht in goals uit te drukken. Ze deed dat op voor Yerseke drie mentaal dodelijke momenten. Twee minuten voor rust viel de 1-1 (Rick Bevelander, midden op de foto) en in blessuretijd, die zo'n zeven minuten in beslag nam, kwam MZC'11 op voorsprong via een vrije trap door Frank Kristelijn (rechts op de foto). En met wat meer preciesie had er voor rust nog twee goals aan Zierikzeese zijde kunnen vallen. Het derde moment was drie minten na rust toen Arne Holm de marge naar twee treffers tilde en drie punten voor zijn ploeg veilig stelde. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen WHS, een ploeg uit linkerrijtje...