Asbest op oude bouwplaats Oosterland

Algemeen

In de week van 22 oktober is er tijdens sloopwerkzaamheden van een asfaltweg op het oude bedrijfsterrein aan de St. Joostdijk van bouwbedrijf Boogert in Oosterland asbest aangetroffen in het puin dat onder de weg ligt.

 ??Zodra het vermoeden van de aanwezigheid van asbest ontstond zijn de werkzaamheden direct gestopt en is er nader onderzoek uitgevoerd door ATKB, specialist en adviesbureau op het gebied van asbestsanering. De uitkomsten van het onderzoeken bevestigden dat het inderdaad om asbest gaat en dat sanering noodzakelijk is.??Het terrein is afgezet met hekken waarop met bebording is aangegeven dat betreden niet toegestaan is in verband met de aanwezigheid van asbest. Mede omdat er maar een klein deel, ongeveer twee vierkante meter) van het totaal te verwijderen asfaltoppervlak (300 m2) open ligt is er, wanneer het terrein niet betreden wordt, geen gevaar voor de volksgezondheid of milieu.

 

Inmiddels wordt door H4A (uitvoerende partij in opdracht van bouwbedrijf Boogert), adviesbureau ATKB en bouwbedrijf Boogert een plan van aanpak voor de sanering opgesteld, welke een dezer dagen gereed is. Na goedkeuring van dit plan wordt de asbest op zorgvuldige wijze opgeruimd. Verwacht wordt dat de werkzaamheden eind november gereed zijn waarna op deze locatie de IJsbaan van Oosterland gerealiseerd wordt.

Meer nieuws