Meer dan tweehonderd mensen aan dialoogtafel

Algemeen

Vanwege het succes van vorig jaar organiseert het dialoogambassadeursnetwerk Schouwen-Duiveland op 9 november de tweede dag van de dialoog.Ruim tweehonderd bewoners en vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen gaan in 28 dialoogtafels verspreid over het eiland met elkaar in gesprek over het thema ’Klaar staan’. Sjef Lommen, lid van het college van bestuur Pontes Scholengroep opent deze dag om 9.30uur in het Stadhuismuseum aan de Meelstraat 6 in Zierikzee. Henk Verhagen zorgt voor een verrassingsact. Daarna gaan om 10.00uur in het museum twee dialoogtafels van start met vertegenwoordigers uit de diverse dorpsraden van Schouwen-Duiveland.

[banner]

De tafelorganisatoren hebben voor hun tafel 6-8 personen uitgenodigd die elkaar niet of oppervlakkig kennen. Onder het genot van een hapje en een drankje praten zij over het thema 'Klaar staan'. Achtentwintig getrainde gespreksleiders stimuleren een gelijkwaardig gesprek. In vier stappen - kennismaken, ervaringen delen, dromen, doen – wisselen de deelnemers hun verhalen, wensen en dromen uit. In de laatste stap – doen – zet iedereen een stap om de eigen droom dichterbij te brengen.

 

Dialoogtafels kunnen ook worden ingezet om een specifieke groep mensen met elkaar in gesprek te brengen en verbindingen te leggen. Zo organiseert de gemeente een dialoogtafel voor de eigen medewerkers. De OBS school Oosterburcht in Oosterland maakt van de gelegenheid gebruik om meer in contact te komen met bewoners en bedrijven in het dorp. In Zierikzee gaan bewoners van de wijk Poortambacht verspreid over 9 tafels met elkaar in gesprek. De organiserende instellingen willen met bewoners nagaan hoe zij samen kunnen ‘klaar staan’ om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. En OBS Duiveland gaat nog een stapje verder. Volgens schooldirecteur Gerard Oele past het thema van de Dag van de Dialoog prima bij de missie van de school. Deze basisschool is al jaren een art. 1 school, wat betekent dat men zich intensief bezighoudt met b.v. pestproblematiek en de sociale omgang van de kinderen. De school maakt een koppeling tussen de dag van de respect op 8 november en de dag van de dialoog op 9 november. Op 8 november nemen alle kinderen van de bovenbouwgroepen deel aan dialoogkringen, waarin het thema ‘Klaar staan’ centraal staat. Hiermee leren ze op een goede en waardevolle manier met elkaar in gesprek te gaan. Op 9 november organiseert de school een dialoogtafel met volwassenen.

Meer nieuws