Met 22 tegendoelpunten is helemaal niets mis

Wie in de hoofdklasse van tegenwoordig 22 doelpunten of minder tegen krijgt, kan er nagenoeg zeker van zijn dat winst gewaarborgd is. Echter, niet als je er slechts zeventien tegenover stelt. En zo bereikten Delta Sport en Westlandia zondagmiddag een korfbaluitslag als eindstand: 17-22 (10-12). Over de defensie van het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalvereniging kon Delta Sport-trainer Rob de Vos weinig tot niets aanmerken. Met die 22 tegentreffers viel prima te leven. En ja, dat het manco vooral voorin lag, had de Middelburger ook wel geconstateerd.  Zijn spelers speelden het ook niet echt slim uit: bij twee man-meer-situaties profiteerden ze nauwelijks van de extra kracht binnen de lijnen en bleven de doelman met hoge schoten bestoken. De Westlandia-doelman hoefde 'maar' zijn handen uit te steken om de Zierikzeese ballen uit de goal te ranselen. Variatie was ver te zoeken bij de schoten van Delta Sport op het doel van Westlandia. Jimmy Niemans hield als enige de ballen laag. Prompt had de keeper er geen antwoord op. Desalniettemin kwam die manier van schieten niet 'aan' bij de teamgenoten van Niemans. De Vos: ,,Aanvallend liep het zeer stroef. Er was een aantal die een kleine kans als een kans zag en grote kansen gingen er niet in. Er werden ook verkeerde keuzes op verkeerde momenten gemaakt. Een lange bal als het niet kan of naar de cirkel gooien als daartoe geen mogelijkheid is. In individueel aanvallende acties hebben we verkeerde keuzes gemaakt". Toch leek er bij rust niet zo veel aan de hand in de zin van dat Delta Sport in sporthal Onderdak niet zou kunnen winnen. Tot 10-12 had de thuisploeg het goed dichtgespijkerd, stelde De Vos terecht. Meteen na rust creëerde Westlandia, na drie speeldagen nog ongeslagen, een marge van drie à vier goals. Dat verschil kon Delta Sport in de loop van de tweede helft niet meer rechtbreien en dus leed het team haar derde - terechte - nederlaag in vier wedstrijden.  Scores Delta Sport: Guido de Graaf 4, Jimmy Niemans 3, Kevn Meulmeester, Ruben Bos, Guust Sluijs 2, Jorben Sprong, Thijs van Splunder, Nico Yuen 1.