Gewonden bij ongeval bij Nieuwerkerk

Algemeen

Om ongeveer 16.00 uur dinsdagmiddag kreeg de politie op Schouwen-Duiveland een melding van een ongeluk op de N59 ter hoogte van Nieuwerkerk.  Bij het ongeluk zouden drie auto's en een vrachtwagen betrokken zijn. Op het moment van het ongeluk zou een rijdende afzetting langs de N59 gereden zijn. Het verkeer over de weg reed dus langzamer dan normaal en een vrachtwagen zou op het langzaam rijdende verkeer zijn ingereden.

[banner]

De politie trof daar de volgende situatie aan: een Portugese vrachtwagen was achterop een bestelauto gereden. Door de snelheid en het gewicht van de vrachtwagen kwamen beide voertuigen tegen de achterkant van een personenauto aan en alle drie de voertuigen schoven vervolgens tegen een bestelbus.  Alle hulpverleners waren inmiddels ter plaatse en door de brandweer zijn twee gewonden uit de bestelauto bevrijd. De twee gewonden kwamen allebei uit Oost-Souburg en waren mannen van 60 en 34 jaar oud. Zij zijn met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Hun auto is weggesleept door een takelbedrijf, evenals de personenauto die geraakt werd. De bestelbus kon zijn weg vervolgen en de vrachtwagen was licht beschadigd, maar kon nog verder rijden.

 

De bestuurder van de vrachtwagen, een Portugees van 33 jaar uit Avo, is door de politie meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft daar een verklaring afgelegd met behulp van een tolk. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. De weg is tot 19.00 uur vanavond afgesloten geweest vanwege onderzoek door het Verkeersongevallen Analyseteam en opruimwerkzaamheden. Het verkeer werd omgeleid over de parallelweg.

Meer nieuws