Handballers Delta Sport staan er op juiste momenten

Tot man van de wedstrijd wilde Delta Sport-trainer Rob de Vos zijn doelman Thim Zevenbergen niet uitroepen. Maar dat hij van eminente waarde was, kon de coach niet ontkennen na de 26-24-winst op EHC, de tweede tegenstander van het seizoen 2012/2013.Zevenbergen kweet zich ontegenzeggelijk goed van zijn taak als stand-in voor de vaste doelman van de Zierikzeese handbalformatie, de vakantie vierende Jacco de Looff. Nadat de Walcherse goalie in Schouwse dienst de tweede pingel van EHC keerde, groeide en groeide hij in de wedstrijd. Zevenbergen zorgde ervoor dat EHC op belangrijke momenten niet verder kon uit lopen of naast de thuisploeg in weer goed volgepakt Onderdak (zo'n 120 toeschouwers) kwam. ,,Thim redt open kansen voor EHC", sprak De Vos die niet vond dat zijn gedegen keeperswerk Delta Sport de zege bracht, ,,waardoor we onze voorsprong konden behouden en niet onder druk kwamen te staan. Op de goede momenten had hij goede reddingen." In de ogen van De Vos sprongen er meer individuen uit die ten grondslag lagen aan de basis van de verdiende overwinning wat ook de coach van EHC direct na afloop tegen zijn Middelburgse collega zei. Zo waren daar Koen de Bruijn en Tijs de Vos (foto) die voor rust (11-12) hun ploeg mee op sleeptouw namen door het leeuwendeel van de goals in de eerste helft te scoren. En zo waren daar in de slotfase Ruben Bos, die de geblesseerd uitgevallen De Bruijn verving, en Guido de Graaf. Youngster Bos deed met vier treffers een aardige duit in het zakje. Routinier De Graaf scoorde - zijn eerste pas na veertig minuten - vooral op momenten die er toe deden: bij 14-16, 19-19 en 24-22. Zijn goal bij de laatste tussenstand bracht Delta Sport de zege. Maar bovenal prees De Vos het team dat het vooral meteen in de tweede helft lastig had toen EHC kinderlijk eenvoudig op 12-16 kwam en zich misschien al een beetje rijk rekende. Op dat moment bundelde Delta Sport, dat vorige week in het openingsduel Met Conventus vals startte, de krachten. ,,Op een zeker moment kwam er weer ploeggeest boven te staan. Als ze zeggen 'wat er ook gebeurt, maar we gaan tot het uiterste', ja dan hebben ze dat vandaag laten zien en verdiend gewonnen. Ik vind het een overwinning van de ploeg." Scores Delta Sport: Jimmy Niemans, Tijs de Vos 6, Koen de Bruijn, Ruben Bos 4, Guido de Graaf 3, Guust Sluijs 2, Jerry Aertssen 1.