Ruim verlies mannen Mevo'80, mini's winnen

Het vlaggenschip van basketbalvereniging Mevo’80 heeft met 60-30 verloren van Souburg 2. Het is bekend dat Souburg altijd start in een zone-verdediging om gebruik te maken van het kleine veld. Als verrassing werden het mannenteam van Mevo’80 deze keer getrakteerd op een man-to-man-verdediging. Mede door het kleine veld en de toch wel fysieke aanwezigheid van sommige opponenten werd het een fysieke wedstrijd met als gevolg dat Marijn van der Maas een elleboog op zijn kaak kreeg. Eén van de voordelen van een klein veld was dat de afstandschoten vaak raak gaan. Bij Mevo ’80 was Baloe tijdens de rust goed op schot waardoor in de wedstrijd naar hem gezocht moest worden maar daar slaagde het team niet goed in. De tegenstander vond op haar beurt wel de basket. Door slordig positiespel van Mevo’80 in het vierde kwart kon Souburg de wedstrijd naar zich toe trekken. De wedstrijd van het jeugdteam van Mevo 80 onder 18 jaar werd nipt verloren van de Volharding. Er werd met net voldoende spelers afgereisd. Als er geen wisselspelers zijn, is dat een zware belasting voor de spelers en dat was te merken. Door zuinig met energie om te gaan en een goede verdediging neer te zetten, lukte het nog om in het vierde kwart een verlenging te forceren bij een stand van 43-43. Volharding ging toch met de overwinning aan de haal: 51-49. De mini’s (onder twaalf jaar) kwamen ook in actie en wel tijdens een toernooi in Vlissingen. Mevo ’80 komt dit seizoen uit met twee teams in deze competitie. Het was duidelijk te zien dat deze spelers sinds de start van dit seizoen al veel geleerd hebben van het jeugdplan dat Mevo ’80 opgezet heeft. Het eerste team won met 30-14 van Souburg en met 26-24 van Scheldesport en het tweede team versloeg Marathon met 54-12 en Smokkelhoek met 34-10.