SKNWK in wachtkamer eerste periode na eerste puntenverlies

Algemeen

SKNWK moet nog twee weken wachten om het binnenhalen van de eerste periodetitel te kunnen vieren. De ploeg van trainer Thomas de Ridder had zaterdag van Smerdiek moeten winnen om zich te kunnen plaatsen voor de nacompetitie aan het einde van het seizoen 2012/2013. Echter, op sportpark Het Springer maakte Smerdiek het de thuisploeg zeer lastig. De voetballers uit St. Maartensdijk zetten hun tegenstanders uit Nieuwerkerk op een 0-2-achterstand. Dat was lijstaanvoerder SKNWK dit seizoen nog niet overkomen en dus moest het elftal ook mentaal haar kunnen tonen. Dat deed ze door treffers van Robbert Uil en topscorer Martijn Backx waardoor er in ieder geval niet werd verloren. Met het ene punt heeft SKNWK een voorsprong van drie punten op Halsteren. Deze twee teams voetballen 27 oktober in Halsteren tegen elkaar. Een punt is sowieseo toereikend voor de eerste periode voor SKNWK, maar de ploeg mag zelfs een 6-0-nederlaag lijden. Met SKNWK heeft het eilandelijke voetbal nog twee koplopers. De meest trotse is Bruse Boys dat Klundert in alle opzichten deklasseerde. Het zal niemand verbazen dat Thomas Groeneveld en Domenique van den Berge weer scoorden: beiden tweemaal. En evenmin zal niemand er van opkijken dat 'Bru' weer de nul hield: voor de vijfde keer in zeven wedstrijden. Het gevolg is dat koploper Bruse Boys over twee weken aan een punt (in het uitduel met Zwaluwe) genoeg heeft om de eerste periodetitel te grijpen. De Oosterlandse buurman, Duiveland en de nummer twee achter Bruse Boys met drie punten minder, moet dan afwachten wat de paarshemden doen. Duiveland-trainer Ko Stoutjesdijk gelooft niet dat Bruse Boys het nog uit handen geeft en prijst hun prestaties. Over de prestatie - 1-2-winst op Zaamslag - van zijn eigen ploeg kon de Tholenaar zaterdag eveneens tevreden zijn. ,,Ik vind het positief dat we na die behoorlijke tik van vorige week (0-2-verlies tegen VCK, red.) en weer enkele afwezigen het hebben kunnen opvangen tegen Zaamslag. De zege was dik verdiend."  De derde koploper heet MZC'11 in de derde klasse B, maar ze moet die positie delen met Internos dat een veel beter doelsaldo heeft. De Zierikzeese ploeg dankt de leidende plaats aan een 3-0-zege op Beek Vooruit en aan het gelijkspel van Tholense Boys dat tot zaterdag de dans in 3B leidde. De notering van MZC'11 is opvallend: drie wedstrijden geleden had de formatie slechts vier punten. De koppositie van MZC'11 en Internos is wel vertekend want De Fendert heeft twee punten minder en twee wedstrijden tegoed.

UITSLAGEN ZATERDAG Tweede klasse E: Bruse Boys-Klundert 6-0 (1-0 en 2-0 Domenique van den Berge, 3-0 Thomas Groeneveld, 4-0 Tom Pronk, 5-0 Robin Meertens, 6-0 Thomas Groeneveld) Zaamslag-Duiveland 1-2 (0-1 Thijs Rentier 1-2 Massoud Osmanie) 

Derde klasse A: DFS-Domburg afg.

Derde klasse B: MZC'11-Beek Vooruit 3-0 (1-0, 2-0 en 3-0 Martijn van Grunsven) (verslag van deze wedstrijd volgt later op deze site)

Vierde klasse A: SKNWK-Smerdiek 2-2 (1-2 Robbert Uijl, 2-2 Martijn Backx) Chrislandia-ZSC'62 2-5 (1-1 Nicky van der Velden, 1-2 Jos Erades, 2-3 Nicky van der Velden, 2-4 en 2-5 Robin Provoost) Brouwershaven-Stavenisse 2-2 (Jan-Mark Schot, Robert Verkerk)

RESERVES Vierde klasse: WIK'57-SSV'65 3 3-4 (1-0 Jack van de Velde, 2-0 en 3-0 Eelco Boot)

ZONDAG Vijfde klasse B: NSV-Renesse (15.00)

RESERVES Zesde klasse: Renesse 3-Ouwerkerk 3-3 (1-1 en 2-2 Casey Okker, 2-3 Leen van de Meijden)  

Meer nieuws