SKNWK heeft eerste periodetitel voor het grijpen

Algemeen

Met een gemiddelde van bijna zes goals per wedstrijd stevent SKNWK af op de eerste periodetitel in de vierde klasse B. Met een dergelijk prijsje had het Nieuwerkerkse elftal voorafgaand aan het seizoen 2012/2013 geen rekening gehouden. ,,We wilden bovenin de middenmoot meedraaien, maar dit mogen we in theorie niet meer weggeven”, is SKNWK-trainer Thomas de Ridder zich bewust. Met de eerste periodetitel voor het grijpen - vijf punten voor op Halsteren en een gunstig doelsaldo van +29 - herhaalt zich de geschiedenis van het vorige seizoen toen SKNWK ook de eerste periode voor zich opeiste.

Een jaar geleden ging dat met ietwat ‘mindere’ rapportcijfers. De krachtverschillen met de eerste acht tegenstanders waren minder groot en er werd wat minder gescoord. Dat is opvallend want De Ridder zag behoorlijk wat spelers vertrekken. Zo kan hij geen beroep meer doen op René Verschoort, Leon Goedegebuure, Stefan Vermeer, Timo Verkaart en Matthijs Verstrate. Bovendien is Sander Uijl voor zijn werk dit seizoen veel in het buitenland en kan hij nauwelijks spelen. De Ridder: ,,Dat is een half elftal dat redelijk vast in de basis stond. Dat moet je toch zien op te vullen”.

Daarin is de oefenmeester met de huidige spelers vooralsnog geslaagd. ,,Remco van den Berge, Martijn Backx en Remco Veenboer vinden elkaar makkelijk. Daarachter hebben we onder anderen Wilco de Valk en Robbert Padmos. Daar kun je wat mee. Het loopt goed en dat geluk moet je hebben. En we hebben, met alle respect, de wat mindere tegenstanders gehad maar daardoor hebben we wat meer zelfvertrouwen gekregen”, vertelt De Ridder.

Niet onbelangrijk in de tot dusverre schone lei van SKNWK is het scorend vermogen. Martijn Backx en Robbert Padmos zijn samen goed voor 23 van de in totaal 35 competitietreffers. Eerstgenoemde staat zelfs op een gemiddelde van 2,5 treffer per wedstrijd. Backx en zijn team kunnen zaterdag 13 oktober op sportpark Het Springer bij winst op Smerdiek de eerste periodetitel binnenhalen. De ploeg uit St. Maartensdijk was vorig seizoen ook één van de laatste teams in de strijd om de eerste periodetitel. Toen betrof het op 8 oktober 2011 een uitduel en legde SKNWK met een 2-6-zege een goede basis voor de eerste periodetitel. Prestaties uit het verleden geven geen garantie op succes, de huidige resultaten wel.

Meer nieuws