Dag van de Dialoog staat op voor 9 november

Algemeen

Op vrijdag 9 november is het zover: dan is het de dag van Schouwen-Duiveland in dialoog.Na het succes van vorig jaar gaan inwoners, bedrijven en organisaties weer met elkaar in gesprek. Dit jaar is het thema “Klaar staan!”. Onze droom is om dit jaar met elkaar 30-40 tafels te realiseren. Verschillende organisaties en particulieren hebben al enthousiast gereageerd op het initiatief. Heeft u ook zin in een goed gesprek? Doe dan op 9 november mee aan Schouwen-Duiveland in Dialoog.

Iedereen kan een dialoogtafel organiseren. Tafelorganisatoren stellen zelf een tafel samen en nodigen deelnemers en een gespreksleider uit. Na aanmelding krijgt u uitnodigingskaarten en een handleiding voor het organiseren van een tafel toegezonden. De ervaring leert dat een groep van zes tot acht deelnemers het beste werkt. De organisatie van de dialoogtafel heeft u in eigen hand. In het dialooggesprek staat de persoonlijke ontmoeting en uitwisseling centraal. Meer dialoogtafels betekent automatisch behoefte aan meer gespreksleiders.

Word gespreksleider door u op te geven en één van de gratis trainingen te volgen, die door ervaren trainers gegeven worden. In de training oefenen we met de vragen bij het thema ‘Klaar staan’ en met de valkuilen en kansen die aan een dialoogtafel ontstaan. U ontvangt als deelnemer aan de training een gespreksleidersmap met daarin alle benodigde informatie en instructie voor uw tafel. Voor de gespreksleiderstraining kunt u een keuze maken uit twee data.

Woensdagavond 24 oktober 2012 van 17.30 – 22.00 uur, of donderdagmorgen 25 oktober 2012 van 9.00 – 13.30 uur.  Beide trainingen worden gehouden in het dorpshuis in Kerkwerve. Meldt u tijdig aan via de website. Het doel van de Dag van de Dialoog is om samen met burgers, bedrijven en organisaties meer onderling begrip en sociale samenhang te creëren. Verspreid over Schouwen-Duiveland nemen mensen op 9 november a.s. deel aan een dialoogtafel van zes tot acht personen en bespreken zij het thema 'Klaar staan'. Getrainde gespreksleiders stimuleren een gelijkwaardig gesprek. De Dag van de Dialoog wordt georganiseerd door het dialoog-ambassadeursnetwerk Schouwen-Duiveland. Dit netwerk omvat zowel bewoners uit verschillende (dorps)kernen, als vertegenwoordigers van diverse organisaties.

Heeft u vragen, wilt een tafel organiseren of gespreksleider worden? Kijk dan voor meer informatie op de site www.schouwen-duivelandindialoog.nl. U kunt ook contact opnemen met Het Welzijnshuis op telefoonnummer 0111- 453444 of via de e-mail info@schouwen-duivelandindialoog.nl.

Meer nieuws