Hart van Leefbaarheid gaat door

Algemeen

Op vrijdag 5 oktober is de aftrap van de tweede fase van het project Hart van Leefbaarheid in de Weverij door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst.Daarnaast wordt er op deze middag stilgestaan bij de successen die er de afgelopen jaren gerealiseerd zijn door inwoners, stichtingen en bedrijven met steun vanuit Hart van Leefbaarheid.

[banner]

Hart van Leefbaarheid ontstond in 2009 als demonstratieproject vanuit de provincie en is inmiddels een bekend begrip op Schouwen-Duiveland. Het uitgangspunt van alle trajecten die vanuit dit project worden opgezet is het activeren van bewoners om zelf met leefbaarheid aan de slag te gaan. De inwoners zitten aan het stuur en waar nodig worden zij door de partners vanuit Hart van Leefbaarheid gefaciliteerd. Door de leefbaarheidstrajecten wordt gewerkt aan ‘leefbare kernen met betrokken inwoners’, een van de strategische doelstellingen uit Tij van de Toekomst.

De projectperiode is inmiddels afgelopen. Maar tussen de partners en de inwoners is een samenwerking opgestart die nog verder uitgebouwd kan worden. De wens is om te komen tot een eilandbreed netwerk van inwoners en professionele partijen, om samen structureel te werken aan de leefbaarheid op Schouwen-Duiveland. Daarom hebben de partijen die het project hebben gedragen, Allévo, Stichting Dorps- en gemeenschapshuizen, Gemeente Schouwen-Duiveland, Welzijnshuis en Zeeuwland, besloten om een tweede fase te realiseren. Het startsein hiervoor is 5 oktober.

Meer nieuws