Wereldvrouwen stopt ermee

Algemeen

De stichting Zeeuwse Wereldvrouwen (ZWV) stopt eind van het jaar met haar activiteiten. Het is een  noodgedwongen besluit, aldus het bestuur. ,,We kunnen op langere termijn de voortgang van onze organisatie niet waarborgen. Alle inspanningen om structurele financiële steun te vinden bij gemeente, provincie, overheid, fondsen, instellingen en woningcorporatie hebben helaas niets opgeleverd”.

[banner]

Wereldvrouwen werd, eind 2010, als onderdeel van het Welzijnshuis ,,wegbezuinigd”. In 2011 zette de stichting Zeeuwse Wereldvrouwen, als onafhankelijke organisatie, haar activiteiten voort in het Ondernemersatelier in Zierikzee. ,,We hebben alles op alles gezet om door te gaan, omdat onze activiteiten voorzien in een groeiende  behoefte bij een grote groep vrouwen van verschillende culturen, leeftijden en achtergronden. We bevorderen de sociale cohesie en dragen bij aan de leefbaarheid op Schouwen-Duiveland. We hebben over de afgelopen dertien jaar dat we bestaan, veel ervaring en expertise opgebouwd., “ aldus de club in een persbericht.

De viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart zal de stichting jaarlijks blijven  organiseren. Ook twee jaarprojecten zullen nog doorlopen tot maart 2013.

Meer nieuws