Stad en lande zoekt speurneuzen voor buitengebied

Algemeen

Stad en Lande is op zoek naar enthousiaste speurneuzen voor een inventarisatie van cultuur-historisch waardevolle elementen in het landschap van Schouwen-Duiveland. Een half jaar geleden is een werkgroep van start gegaan met de inventarisatie. Op veel plaatsen in het open landschap herinneren objecten aan een rijk verleden. In de dorpen lijkt alles wel in kaart gebracht. Maar wat is er bekend van bijzondere plekken in de polder?

[banner]

De polder van Dreischor  is al in kaart gebracht en dit moment wordt gewerkt aan de polder de Vierbannen. De bedoeling is dat alle gegevens in een database komen, die bijvoorbeeld door de gemeente kan worden geraadpleegd als er plannen zijn in het buitengebied. Ook kunnen er aan de hand van de vondsten leerzame fietsroutes opgezet worden.

 

Belangstellenden kunnen zich melden bij Ria Geluk, die de werkgroep vanuit Stad en Lande begeleidt. ,,Sommige objecten zie je wel, maar soms is het echt speurwerk. Praten met mensen uit de omgeving bijvoorbeeld kan verrassende informatie opleveren. Zo hebben we in de polder van Dreischor maar liefst 38 objecten beschreven.”

 

Wie belangstelling heeft om mee te doen kan dit kenbaar maken via riageluk@zeelandnet.nl

 

Meer nieuws