Voorwerpen kwijt: Naar de gemeente

Algemeen

Per 1 oktober 2012 heeft de afdeling burgerzaken en belastingen van de gemeente Schouwen-Duiveland er een extra taak bij, het registeren van gevonden en verloren voorwerpen.Deze taak nemen alle gemeenten in Nederland van de politie over. Net als veel andere gemeenten maakt Schouwen-Duiveland hiervoor gebruik van de website en het bijbehorende registratiesysteem van www.verlorenofgevonden.nl.

[banner]

De vinder kan 24 uur per dag melding doen van verloren of gevonden voorwerpen op www.verlorenofgevonden.nl. Daarnaast kunnen personen terecht bij de receptie van het gemeentehuis tijdens de reguliere openingstijden. De vinder mag het voorwerp zelf thuis bewaren voor de rechtmatige eigenaar. Als verloren voorwerpen zijn teruggevonden en er is een melding gedaan bij de gemeente of op de website www.verlorenofgevonden.nl dan moet men dit melden zodat de registratie kan worden verwijderd. Een verloren voorwerp wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar nadat die persoon zich gemeld heeft bij de receptie van de betreffende gemeente of op www.verlorenofgevonden.nl en er vastgesteld is dat die persoon de rechtmatige eigenaar is. Diegene krijgt dan het voorwerp direct terug, als het bij de gemeente aanwezig is, of contactgegevens van de vinder zodat het opgehaald kan worden.

Gevonden rij- en reisdocumenten (rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument) moeten altijd worden ingeleverd bij de gemeentelijke receptie, hiervan moet tevens altijd persoonlijk aangifte worden gedaan bij de politie.

Fietsen kunnen ook gemeld worden bij de gemeente Schouwen-Duiveland via telefoonnummer (0111) 452 000 of www.verlorenofgevonden.nl. De Zuidhoek verzorgt het ophalen en bewaren van fietsen voor de gemeente. Medewerkers van De Zuidhoek halen de fietsen thuis op of op het adres waar het voorwerp gevonden is.

Elke vinder kan na een bepaalde periode eigenaar worden van het gevonden voorwerp als er melding is gedaan via www.verlorenofgevonden.nl. Voorwerpen met een waarde onder de € 450,- moeten drie maanden bewaard blijven. Voorwerpen met een geschatte waarde hoger dan € 450,- een jaar. Na de verstreken termijn krijgt de vinder bericht van de gemeente.

 

Meer nieuws