Bruse Boys herovert koppositie in tweede klasse E

Algemeen

Bruse Boys heeft de leidende positie in de tweede klasse E heroverd en hoeft 'm deze keer niet te delen.In een rechtstreeks duel met SSV'65, dat tot deze zaterdag met Zaamslag aan kop stond, won Bruse Boys met 0-2 dankzij twee treffers van middenvelder Thomas Groeneveld die het maken van doelpunten overnam van Domenique van den Berge. De topscorer ontbrak vanwege een vakantie en is ook volgende week tegen Arnemuiden niet van de partij is. Gaandeweg de wedstrijd verloor Bruse Boys-trainer Wim Nieuwland ook nog Gerard Vogel en Johan Vroegindewey. De invallers kweten zicb echter goed van hun taak. ,,We hebben niets weggegeven. Mark Giljam draait goed en in de achterhoede staat het allemaal goed", prees Nieuwland een deel van zijn elftal. ,,Vorige week tegen Zaamslag (deze ploeg verloor nu met 1-2 van Dauwendaele, red.) speelden we veertig procent beter, hadden we geen punten maar wel lof over onze spel. Nu houden we er wel drie punten aan over. We zijn blij en trots dat we aan kop staan." De twee eilandelijke derdeklassers, DFS en MZC'11, boekten wisselend resultaat op de vierde speeldag. In 3A beleefde DFS in Westkapelle een levendige 0-0 en in 3B leverde MZC'11 een wanprestatie door op inzet en beleving te worden afgerekend door Krabbendijke. In de vierde klasse B staat SKNWK sinds zaterdag alleen de leiding en doet dat met de maximale score. Op sportpark Onder de Molen werd Brouwershaven kansloos gelaten. Van de zeven goals maakte de achttienjarige Martijn Backx er vijf waarmee zijn seizoenstotaal op elf komt. In dezelfde afdeling schopte ZSC'62 er ook zeven in tegen het zwakke Alliance. Nog voor de moest Mark Provoost met tweemaal geel het veld verlaten. 

UITSLAGEN ZATERDAG Tweede klasse E: Duiveland-Zwaluwe 0-0 SSV’65-Bruse Boys 0-2 (0-1 (penalty) en 0-2 Thomas Groeneveld)

Derde klasse A: Noormannen-DFS 0-0

Derde klasse B: Krabbendijke-MZC’11 3-1 (Martijn van Grunsven)

Vierde klasse B: Brouwershaven-SKNWK 0-7 (Martijn Backx 5, Robbert Uijl, Robbert Padmos) Alliance-ZSC’62 3-7 (0-1 Jos Erades, 0-2 Youri de Voogd, 1-3 en 1-4 Nicky van der Velden, 1-5 Jos Erades, 1-6 Mike de Voogd, 2-7 Eric de Vrieze)

ZONDAG Vijfde klasse B: Renesse-Hansweertse Boys 4-3 (Fabian Oostvogels 2, Erwin Wandel, Vincent Goedegebuure)

RESERVES Vijfde klasse 02: RCS 5-DZC'09 2-0 Zesde klasse: MZC'11 3-Ouwerkerk 8-3 (goals Ouwerkerk: Tom Radecke, Sylvain Caverlé, Barry Manni)

VROUWEN Tweede klasse: MZC'11-Xerxes DZB 3-1 (1-0 Bianvca van der Helm, 2-0 Marjolein Verhoek, 3-0 Ellen Boot)

Meer nieuws