Gemeente onder toezicht met opvang vluchtelingen

Algemeen

De gemeente Schouwen-Duiveland is door de provincie onder verscherpt toezicht geplaatst omdat zij er niet in slaagt voldoende vluchtelingen te huisvesten. De gemeente beweert voldoende te doen, maar de provincie twijfelt daaraan.

[banner]

Verscherpt toezicht is een voorbode van écht ingrijpen door de provincie. Schouwen-Duiveland loopt achter met de huisvesting van vluchtelingen. Volgens wethouder Gilles Houtekamer willen de asielzoekers hier niet wonen. Maar de provincie twijfelt en kijkt nu mee. Alle gemeenten in Nederland moeten vluchtelingen huisvesten om de lasten te delen.

Als de provincie na enkele maanden van mening is, dat de gemeente onvoldoende doet, dan neemt de provincie de huisvesting over. Maar de rekening gaat dan wel naar de gemeente. Een woordvoeder van de provincie noemt dit een ‘zwaar middel wat we proberen te voorkomen”

 

Overigens is er 26 september in de Weverij in Zierikzee een debat over vluchtelingen op Schouwen-Duiveland. Met name de rol die de gemeente hierin speelt staat op de agenda. Het wordt georganiseerd door Rode Kruis (Schouwen-Zierikzee), Diakonaal Werkverband (kerken), Rotary Zierikzee en Vluchtelingenwerk.

 

Meer nieuws