Camera voor het hospice

Algemeen

Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee kreeg deze week een camera overhandigd door Watersport Vereniging Scharendijke. Tijdens de zeilinstructieweken die de vereniging deze zomer organiseerde, kregen de instructeurs fooien van de kinderen (en hun ouders). Dat geld besteden zij altijd aan een goed doel. Dit jaar is dat het hospice op ons eiland.

[banner]

Maria-Eloisa Meuzelaar-Di Bella is een van de zeilinstructeurs. Zij hoorde over het hospice van zorgvrijwilliger Miranda Slager, moeder van drie zeilleerlingen. Toen zij een rondleiding van Miranda kreeg  in het hospice kwam ter sprake dat de mooie momenten die er ook daar zijn eigenlijk vastgelegd zouden moeten worden. ,,Maar meestal is er dan net geen camera binnen handbereik. Als kinderverpleegkundige weet ik hoe belangrijk het is om foto’s van deze momenten aan de geliefden mee te kunnen geven als herinnering.”

Vrijwillige coördinator Veronique Vink nam, samen met Miranda Slager, de camera in ontvangst. Bij het openmaken van het cadeau kwam er nog een verrassing tevoorschijn: een digitale thermometer. Maria-Eloisa vertelt: ,,Toen ik in het hospice was, bleek de thermometer even niet te vinden. Ik denk dat een extra exemplaar daarom geen overbodige luxe is.”

De  camera ligt nu in het hospice, klaar om bijzondere momenten te bewaren. ,,Wij hopen dat er met deze camera veel moois mag worden vastgelegd”, aldus Maria-Eloisa.

 

Meer nieuws