Gemiste breekpunten breken Kerkhove (op)

Lesley Kerkhove had in haar zesde Future-finale een zeer reële kans haar tweede eindzege op haar palmares bij te schrijven. Echter, op een zeer cruciaal moment in de wedstrijd gaf ze Ekatarina Gorgodze een vinger die vervolgens de (over)hand nam en wel zegevierde op de Rotterdam Open.Slechts een paar minuten na de verloren finale (6-7 6-2 4-6) tegen de Georgische nummer 517 van de wereld kreeg Kerkhove al een mircrofoon onder naar neus gedrukt. ,,Balen", was haar eerste reactie. Waar heb je het laten liggen, was een van de vragen in het overigens korte interview. Daar was de twintigjarige Zierikzeese klip en klaar over en dat hadden de kenners op de statige tribune van het Rotterdamse tennispark Victoria ook wel gezien. ,,Bij 2-1 in de derde set", sprak Kerkhove. Bij die stand speelde ze zich naar twee breekpunten die ze onbenut liet. Met een bijna waarschijnlijke break en haar eigen service op komst had weg naar de toernooizege zo goed als open gelegen. Die vlieger ging echter niet op voor de mondiale 406 van de wereld. In de eerste set maakte Kerkhove het zich eveneens onnodig lastig door vooral de sterke forehand van de niet altijd sympathieke Gorgodze op te zoeken. Dit bezorgde Kerkhove mede een 3-5-achterstand die knap omzette naar een 6-5-voorsprong. Op eigen service was ze niet in staat het karwei te klaren waardoor haar tegenstander een tiebreak afdwong. Deze beslissende game verloor al snel alle spanning met een 0-5-voorsprong voor Gorgodze vanwege onnodige fouten aan Kerkhove-zijde. De Schouwse - bij achterstand produceerde ze zondag vaak haar beste tennis - kwam nog knap terug tot 5-6 maar kreeg de rekening gepresenteerd van haar missers aan het begin van de tiebreak: 5-7.  Kerkhove zette zich snel over de teleurstelling heen en keerde het tij in de tweede set doordat ze vaker de 'mindere' backhand van Gorgodze opzocht. In het beslissende bedrijf was Kerkhove net niet bij machte de wedstrijd definitief naar haar hand te zetten. Dat had alles te maken met het onbenut laten van de twee breekpunten bij de 2-1-voorsprong voor haar. Tegen het einde van de derde set had Kerkhove de mogelijkheid om dichtbij 5-5 te komen. Op 30-15 sloeg ze een  makkkelijke smash enkele centimeters uit. Gorgodze rook defintief haar kans het toernooi te winnen, maar moest nog wel toezien hoe Kekrhove het eerste matchpoint van de Georgische wegsloeg. Op de tweede was het wel raak en bleef Kerkhove voor de vijfde keer in zes Future-finales achter met een tweede plaats.