Wie wordt de eerste kinderburgemeester op het eiland

Algemeen

Wie wordt de eerste kinderburgemeester van Schouwen-Duiveland?Op verzoek van de gemeente is het Welzijnshuis op zoek naar kinderen (groep zeven en acht) die wel een jaartje met een heuse ambtsketting willen rondlopen. Obase (openbaar) en Radar (protestantschristelijk) hebben als basisonderwijs hun medewerking toegezegd. In de klassen wordt aandacht aan politiek besteed. Ondertussen kunnen de kinderen zich gaan aanmelden voor de functie. Dat kan tot 12 oktober, waarna op 24 oktober met een echt debat de kinderburgemeester wordt gekozen.

[banner]

Die moet (in overleg met de ouders) wel een aantal keren beschikbaar zijn om bijvoorbeeld burgemeester Gerard Rabelink te vergezellen bij zijn ‘plichtplegingen’. Het initiatief voor de kinderburgemeester komt van de VVD. Het gemeenteraadslid Marianne Ketting gaat de kinderburgemeester begeleiden. Het hele schooljaar, want daarna loopt de ambtsperiode af en wordt er – bij succes – een volgende gekozen.

 

WereldRegio gaat alle kandidaat-kinderburgemeesters presenteren in de krant van vrijdag 19 oktober. Wie nu al denkt in aanmerking te komen voor de functie kan zich al aanmelden via t.vos@hetwelzijnshuis.nl of op de school zelf. De jury wordt voorgezeten door burgemeester Rabelink, ondersteund door enkele gemeenteraadsleden.

 

Meer nieuws