Plannen voor kantoorvilla's op Businesspark

Algemeen

Er zijn vergevorderde plannen voor de bouw van drie kantoorvilla’s en een kantorengebouw op het Businesspark in Zierikzee. Twee lokale investeerders hebben met de makelaarskantoren Sturm en Multiflex een concept ontwikkeld, waar voor met name bedrijven van zo’n tien medewerkers geschikte kantoorruimte beschikbaar komt. Er kan gehuurd én gekocht worden. Het project moet het Businesspark een doorstart geven, nadat tot op heden alleen Syntess Software en O’moda voor die omgeving hebben gekozen.

[banner]

Paul Huges (Multiflex):,,Er is in Zierikzee en omgeving eigenlijk nauwelijks duurzame en eigentijdse kantoorruimte vinden. Natuurlijk is er wel kantoorruimte in bijvoorbeeld de binnenstad van Zierikzee. Maar die ruimte is in vierkante meters beperkt en mist de eigenschappen van moderne, duurzame kantoren.”

 

Lennart Sturm deelt die mening. Samen met twee ontwikkelaars van het eiland is het concept ontwikkeld, zoals dat er nu ligt. En Sturm heeft er alle vertrouwen in, dat de aantrekkingskracht van het businesspark nu gaat toenemen. In het verleden hebben zich wel bedrijven gemeld met belangstelling voor een stuk grond, maar onderhandelingen liepen iedere keer stuk.

 

Deels omdat de gemeente gekozen heeft voor de verkoop van grotere percelen. Té groot voor veel ondernemers, die weliswaar groeien, maar nog geen honderden vierkante meters nodig hebben. Sturm en Huges kunnen ondernemers nu een kleinere ruimte aanbieden. Sturm: ,,We hebben allebei contacten met bedrijven die in principe wel belangstelling hebben. En van de gemeente hebben we ook nog een lijstje met vijf namen meegekregen.” De twee zijn nu op pad om bedrijven te overtuigen van de formule.

 

Die komt erop neer, dat potentiële huurders of kopers aangeven wat ze aan oppervlakte nodig hebben. En of ze in zijn voor huur of koop. De twee makelaars gaan daarmee aan de slag. Sturm:,,Ook een ondernemer die een kleine plek nodig heeft, kan ons benaderen. We willen dan samen met die ondernemer gaan kijken of we eruit kunnen komen.”

 

Het is volgens Huges wel duidelijk, dat de eilandelijke investeerders uiteindelijk een belegger zullen vinden, die het project na realisatie zal overnemen. ,,Van belang is dat je betrouwbare, duurzame ondernemers bij elkaar brengt. Dat is de kracht van het concept.”

 

De drie kantoorvilla’s staan als eerste op de rol. Ze zijn zo bedacht, dat er al gebouwd kan gaan worden als de eerste villa weggezet is. En Huges is optimistisch. Hij ziet het wel gebeuren, dat in 2014 de eerste ondernemers voor het plan naar het park zullen verhuizen. ,,Het is toch een prachtige locatie?”.

 

Meer nieuws