Markantsd start met creatieve workshops

Algemeen

Markant Schouwen-Duiveland, afgekort markantsd, is inmiddels gestart met het organiseren van creatieve uitstapjes in de regio. Het spits wordt afgebeten door Vera van Oeveren uit Dreischor met een workshop ‘Knop Boltaart maken’ in museum Goemanszorg. Ook zijn de inschrijvingen gestart voor de quiltvaartocht over de Oosterschelde.

[banner]

Markantsd is opgericht door een groep enthousiaste inwoners van het eiland. Het doel van de stichting is partijen bij elkaar te brengen en op die manier nieuwe evenementen te organiseren. Ook het op de kaart zetten van Schouwen-Duiveland staat hoog in het vaandel. ,,Op Schouwen-Duiveland en ver daarbuiten zijn ontzettend veel mensen creatief bezig. Wij vinden het juist leuk om die creativiteit te combineren met andere dingen”, legt Anita van der Wouden van markantsd uit. Zij organiseert de creatieve activiteiten.

Dus is Vera van Oeveren (Kadoshoppie) gevraagd een workshop te organiseren. Dat gebeurt op maandag 22 oktober in museum Goemanszorg. Maximaal twintig deelnemers kunnen inschrijven. Naast het maken van een Knop Boltaart (20 centimeter) is er een rondleiding in het museum en een lunch.

Zaterdag 23 maart 2013 is er een rondvaarttocht over de Oosterschelde. Liefhebbers van het quilten zijn welkom aan boord. Natuurlijk wordt er gequilt, maar ook stapt de schrijfster Gerda van Wageningen aan boord. Zij heeft inmiddels honderd romans geschreven, waarin vaak de historie van Schouwen-Duiveland wordt belicht. Ook is Ans Schipper erbij, landelijk bekend met quilten. Marcha Osephius uit Zierikzee verzorgt de quilt aan boord. ,,En dat is wat we bedoelen. Quilten, maar nu op het water en als het meezit ook nog even een foto van de zeehonden maken. We denken dat er veel belangstelling voor is.”

Markantsd heeft inmiddels een website online gezet. Belangstellenden voor de één van de creatieve evenementen kan zich via de site aanmelden. De website is www.markantsd.nl. Daarop staat ook uitvoerig beschreven waar de stichting mee bezig is en waar ze voor staat. Ook staat daar de informatie over tijden en prijzen.

 

Meer nieuws