Willems heer en meester in (ronde) Zierikzee

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Mario Willems de ronde van Zierikzee op zijn naam geschreven. De 39-jarige Belgische prijsrijder had op de eindstreep tien seconden over op de Amerikaanse wielrenner Allister Ratcliff en nog eens zes tellen meer Robert de Poel uit Dordrecht. In tegenstelling tot edities van 2010 en 2011, die Willems won, kreeg het amateurcriterium geen droog einde. Halverwege de koers was Willems al van de partij in een eerste serieuze kopgroep, samen met Gerwin de Regt, Kenneth Hanson en Bart Vendrig. Na de nodige schermutselingen in het criterium over tachtig kilometer werd later duidelijk dat de overwinning zou komen uit een volgende kopgroep van drie man met Willems, Allister Rathcliff en de Regt. In de slotfase van de koers was de regen aanleiding tot valpartijen waarvan Rathcliff ook het slachtoffer werd. Hij wist toch zijn tweede plaats veilig te stellen. Willems bleef overeind, zijn zege kwam niet meer en mocht met zijn beide kinderen op het podium de vele bloemen, prijzen en zelfs een kreeft in ontvangst nemen. Bij de 55 renners die de finish op het Havenplein passeerden, was Maarten Padmos uit Zierikzee met zijn 21e plaats de beste Schouwse renner.