Sportscholen vrezen derde partij in nieuwe Onderdak

Algemeen

De twee Zierikzeese sportscholen Take Care en Sportworx zijn om te spetteren nu er met instemming van de gemeente een fitnesscentrum in de nieuwe sporthal aan de Lange Blokweg gaat komen. De twee bedrijven spreken van ‘oneerlijke concurrentie’ in een nu al overspannen markt. De gemeente laat een nieuw sportcomplex bouwen aan de Lange Blokweg in Zierikzee als vervanger van het oude Onderdak. Om niet al te duur uit te komen, staat de gemeente de nieuwe eigenaar (Laco bv) toe om er ook commerciële activiteiten zoals fitness op te zetten. De gemeenteraad heeft er al mee ingestemd.

[banner]

Maar volgens Liesbeth van de Zande van Sportworx is de markt verzadigd. ,,Samen met Take Care hebben we zo’n vijftienhonderd mensen. De nieuwe onderneming zet op eenzelfde aantal klanten in.” Dat wordt volgens haar dus een groot probleem. Sportworx is een handtekeningenactie gestart waaraan al enkele honderden mensen hun steun betuigd hebben. Peter van de Zande: ,,We hebben niets tegen concurrentie. Maar zonder overleg of marktonderzoek zo’n grote commerciële partij binnenhalen, is nogal wat.”

De gemeente had er ook voor kunnen kiezen alleen een zwembad en een sporthal neer te zetten. Maar zonder de commercie binnen te laten, had de rekening voor de gemeente aanzienlijk hoger uitgekomen. Van die keuze zeggen Angelique Baaij van Take Care en Liesbeth van de Zande (Sportworx) nu de dupe te worden.

Angelique Baaij wil vooral weten welke procedures de gemeente gevolgd heeft. ,,Ik ben al anderhalf jaar bezig met vragen stellen. Maar ik heb nooit een goed antwoord gekregen. Ik vraag me af of de gemeenteraad zich goed realiseert wat hier gebeurt. Er is geen plaats voor drie fitnesscentra in de regio. Echt niet.”

Meer nieuws