Familie radeloos na vernielingen aan graf

Algemeen

De familie van een twee jaar geleden overleden binnenvaartschipper  uit Zierikzee heeft de grafplaat na de nodige vernielingen meegenomen. Dat meldt Hart van Nederland op haar website. Daar staat geschreven: ,,De familie van een binnenvaartschipper die twee jaar geleden plotseling overleed is ten einde raad. Het graf van hun dierbare werd tot twee keer toe flink vernield.

[banner]

De vandalen hebben het waarschijnlijk gemunt op een gouden armband die in de gedenkplaat is verwerkt. Na zijn dood besloot de familie een speciaal graf te maken. Ze maakten het schip na waar de man zijn hele leven op actief was. Bovendien verwerkten ze een herdenkingsplaat in het modelschip. Op die plaat, die is afgeschermd met een laag epoxy, liggen foto’s, gedichten en een gouden armband. Tot twee keer toe is nu door onbekenden geprobeerd om de plaat te breken en de armband mee te nemen.

 

De familie heeft de plaat uit voorzorg weggehaald van de begraafplaats.  Ze hopen dat de daders worden gepakt en in ieder geval niet nog een keer zullen toeslaan." - einde bericht

Meer nieuws