Pontes tevreden over examens, maar VWO valt tegen

Algemeen

Pontes Pieter Zeeman heeft de examenresultaten op een rijtje. Tevredenheid overheerst al is het VWO wel achtergebleven. Slechts zestig procent heeft het diploma gehaald.

100% geslaagd (leerwerktraject) VMBO Basis 100% geslaagd VMBO Kader 85% geslaagd en nog 5 herkansers MAVO 85% geslaagd en 11 herkansers HAVO 80% geslaagd en 10 herkansers VWO 60% geslaagd en nog 7 herkansers

[banner]

Bij VMBO-Basis, Kader, MAVO en HAVO stemmen de voorlopige resultaten tot tevredenheid. Bij het VWO vallen de resultaten dit jaar tegen. De herkansingen zijn volgende week en een aantal leerlingen maakt dan alsnog een goede kans te slagen. ,,We zijn blij voor alle geslaagden,” verklaart rector J. Lommen. ,,Bovenal zijn we trots op het feit dat onze leerlingen, ondanks de verzwaarde exameneisen zo goed hebben gepresteerd.”

De verzwaarde exameneisen die dit jaar in werking traden, houden in dat leerlingen voor hun examens gemiddeld een 5,5 moeten scoren om te slagen. Bij de HAVO zakten drie leerlingen van de 74 door de 5,5-maatregel van de minister. Bij het VWO ging het om één leerling van de 27. Bij de MAVO betrof het zes leerlingen van de 83, bij VMBO Kader één van de 47 leerlingen en bij VMBO Basis slaagden alle leerlingen. Voorafgaand aan de examens werd landelijk voorspeld dat één op de tien leerlingen zou zakken door de nieuwe maatregel. Voor Pieter Zeeman is dat dus niet het geval gebleken.

Meer nieuws