Renesse klaar voor druk en warm Pinksterweekend

Algemeen

Met het drukke Pinksterweekend voor de deur roept de gemeente inwoners van Renesse op de telefoon te pakken als ze ‘verdachte bewegingen’ waarnemen.  Tot negen uur ’s avonds, daarna neemt de politie het weer over. Met name het samenscholen van jongeren al dan niet voorzien van geluidsinstallaties vragen om aandacht.

[banner]

Pinksteren is traditiegetrouw een weekend, waar gemeente, politie en horeca op scherp staan in Renesse. Het is een weekend, dat traditiegetrouw vooral veel Duitse jongeren naar de Westhoek trekt. Met al het gedrag dat dáár bij komt kijken, zoals overmatig drankgebruik. Aan aanvoering van burgemeester Gerard Rabelink wordt geprobeerd aan die sfeer een einde te maken. Meer dan voorgaande jaren richt Renesse zich weer op de dertigplussers en gezinnen met kinderen. Daar wordt het programma op straat ook op aangepast. Veel live muziek en geen biertapinstallaties op de stoep. De jongeren zullen hun vertier in de discotheken moeten zoeken.

Daar is plaats voor een kleine vierduizend Pinkstergangers, terwijl het weekend traditiegetrouw een veelvoud van dit aantal trekt. Dus is er ook op straat wel wat te beleven en zijn er natuurlijk de nodige terrassen. Om overlast in de nachtelijke uren te voorkomen, is het volgens de gemeente van belang signalen vroegtijdig worden doorgegeven. ,,We willen u dan ook vragen een oogje in het zeil te houden,” aldus de gemeente in haar wekelijkse informatierubriek. Van ’s morgens 09.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur kan gebeld worden met 06-21179107. Ook kan de politie gebeld worden en blijft 112 natuurlijk beschikbaar voor dringende zaken..

Meer nieuws