Speciaal weekend op en rond de Oosterschelde

Algemeen

De 20 Nederlandse Nationale Parken, waaronder de Oosterschelde, organiseren speciale activiteiten in het Pinksterweekend.De Dag van het Nationaal Park biedt voor iedereen de gelegenheid om de bijzondere natuur van de nationale parken te ontdekken.??Het eerste nationaal park in Europa werd op 24 mei 1909 in Zweden ingesteld. Hierna zijn vele nationale parken in Europa ontstaan. Naar aanleiding hiervan wordt jaarlijks "De Dag van het Nationaal Park" in Europa gevierd. Nederland kent 20 nationale parken, waarvan twee parken op particulier initiatief en achttien parken door de rijksoverheid zijn ingesteld. Het oudste park is NP Veluwezoom (1930) en het jongste park is NP De Alde Feanen (2006)

[banner]

In het Nationaal Park Oosterschelde worden op zondag 27 mei 2012 de volgende activiteiten aangeboden: Natuurvaartocht?10.00 – 11.30 uur Natuurvaartocht vanuit Burghsluis (Kosten: volwassenen € 10,00 en kinderen € 7,00; aanmelden MS Onrust 0653535297/  informatie@ms-onrust.nl)?De Oosterschelde ervaar je in zal zijn facetten het beste vanaf het water. Tijdens deze natuurvaartocht onder begeleiding van een ervaren gids kunnen bezoekers geniet van het uitzicht, de zilte geur en misschien wel een ontmoeting met een zeehond of een bruinvis.

Wandeling rondom de vloedlijn?14.00 uur Wandelen rondom de vloedlijn, Neeltje Jans (Kosten volwassenen € 3,-- en kinderen € 1,50; aanmelden St. Het Zeeuwse Landschap 0113-5691110)?Voor deze unieke wandeling halen duikers een stukje van het onderwaterleven van de Oosterschelde boven water en geven uitleg bij verschillende aquaria met opgedoken dieren en wieren. Aansluitend maken de bezoekers een wandeling door het natuurgebied op Neeltje Jans.

Meer nieuws