Ontwikkelingen op het voetbalveld

Algemeen

Zaterdag speelden de drie eilandelijke ploegen die zich hadden geplaatst voor de na-competitie de tweede wedstrijd. Duiveland en MZC ’11 plaatsten zich zoals mocht worden verwacht na de eerste wedstrijden voor de tweede ronde, voor SKNWK is het sprookje uit. 

Duiveland moest op het eigen Oostersportpark opnieuw aantreden tegen v.v. Rijsoord. Na de 2-4 overwinning op Hemelvaartsdag moest Duiveland gisteren de klus eventjes klaren. Duiveland kwam op achterstand na een strafschop, maar Ronald Zwager zorgde voor de gelijkmaker. Uiteindelijk zorgde Wouter de Jonge voor de 2-1. Het is nu afwachten voor Duiveland wie ze gaan treffen in de volgende ronde, Dinteloord of Altena. 

[banner]

 

 

In Zierikzee maakte MZC ’11 na de 0-3 winst bij Internos het tegen deze zelfde ploeg gisteren af. Uiteindelijk wonnen ze met 3-2. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse gaf toe dat het zeker niet goed was. Ze hebben de tegenstander teveel laten voetballen, maar belangrijkste is dat MZC ’11 door is naar de volgende ronde waarin ze nu VCK uit Koudekerke treffen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-2. Hierdoor degradeert Internos overigens naar de 3e klasse. 

 

 

 

Voor SKNWK is het over en uit. Na de 2-0 nederlaag bij vv ONI moesten de Nieuwerkerkers gisteren minimaal met twee doelpunten verschil winnen. SKNWK ging strijdend ten onder. Het werd uiteindelijk 0-2 voor MZVC. Vlak voor tijd had René Verschoor nog een kans op de eretreffer voor SKNWK vanaf de strafschopstip, maar zijn bal werd te zwak ingeschoten en was een prooi voor de keeper. MZVC en vv ONI strijden volgende week voor een plaatsje in de 3e klasse. 

 

Meer nieuws