Kerkgangers verrast door parkeercontroles

Algemeen

images-12.jpegDe gemeente is met gerichte controles de strijd aangegaan met de zondagse parkeeroverlast rond de kerken in Zierikzee.Terwijl de kerkgangers naar hun predikant luisteren, schrijven controleurs boetes uit, die oplopen tot €340. En dreigde een live uitzending van radio Schouwen-Duiveland afgebroken te worden.

[banner]

Iedere zondag is het raak. De enorme toeloop van gelovigen zorgt voor de nodige parkeeroverlast rond de kerken. Volgens ds G. Vogel (Christelijk Gereformeerde kerk Zevengetijstraat) is er ‘absoluut’ onvoldoende parkeergelegenheid en wijst de kerk haar bezoekers regelmatig op de regels. ,,We hebben natuurlijk liever dat de mensen hun geld aan een goed doel geven in plaats van aan de gemeente.”

 

Ds Vogel zegt wel begrip te hebben voor de controles, maar vindt de manier waarop het gebeurt niet. ,,We willen graag goede buren blijven. We stoppen soms zelf briefjes onder de ruitenwissers om onze kerkleden te informeren.” Maar zondag 15 april kwamen toch onaangekondigde controles.

 

Eén van de controleurs stapte zelfs de kerk in tijdens de dienst omdat hij de reportagewagen van Radio Schouwen-Duiveland weg wilde hebben, die op de stoep stond. ,,De koster wist de controleur gelukkig naar achter in de kerk te begeleiden,” aldus Vogel. De live uitzending kon alsnog doorgaan, maar Ton de Vlieger van het lokale station laat weten dat ,,de manier waarop we werden aangesproken vervelend was. Zo van wij zijn de baas en u mag hier niet staan.”

 

Ook bij de Gereformeerde kerk in de Sint-Domusstraat werd stevig gecontroleerd; tot ergernis van ds M. de Zeeuw. ,,Twee oudere mensen - bijna tachtig - zijn zo goed om andere ouderen die slecht ter been zijn naar de kerk te rijden. Een maatschappelijk betrokken houding die de gemeente Schouwen-Duiveland graag wil versterken. Ze hebben zich vergist en hun auto op de invalidenparkeerplaats gezet. Ze komen aanlopen bij hun auto en willen wegrijden, maar worden tegengehouden door de controleurs, die geen behoefte voelen om iets te horen over achtergronden, situatie of hoe zinvol een waarschuwing is; Nee hoor, direct een prent uitdelen (€ 340).” De Zeeuw gaat zijn collega-predikanten vragen de kerkgangers extra te informeren. Burgemeester Gerard Rabelink laat weten dat de controles ondermeer voor de veiligheid zijn. Wel gaat hij et de kritiek nog terug naar de afdeling.

Meer nieuws