Cupfighter Delta Sport weer naar bekerfinale

Algemeen

Met een zeer regelmatige zege op Saturnus heeft Delta Sport zich geplaatst voor de finale van de Brabant-beker. In de halve eindstrijd versloeg het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalvereniging donderdagavond in sporthal Onderdak de tegenstander uit Bladel met 28-21 (15-8). Met het bereiken van de finale kan Delta Sport langzamerhand wel een ware cupfigter worden genoemd. De komende eindstrijd - in Berkel-Enschot, tegen PSV 2 en op zondag 13 mei (16.15) - is de derde in vijf jaar. In 2007 was er winst in Goirle en 2010 werd er verloren in Waspik. 

Voor het bereiken van de aanstaande finale hoefde Delta Sport bij lange na niet het onderste uit de kan te halen tegen de Oost-Brabanders. Saturnus, dat zich als tweedeklasser op knappe wijze naar de laatste vier had weten te spelen, kwam volle goede moed naar sporthal Onderdak want een van de tribunes werden bevolkt door de bezoekers uit Bladel. Kortom, met de altijd aanwezige supportersschare van Delta Sport zat de stemming er vooraf goed in. In het begin ging het nog gelijk op tussen de twee groepen handbalfans toen de teams in het veld elkaar in evenwicht hielden: 3-3.

Daarna werd het wat stiller op de Bladelse tribune omdat Delta Sport het initiatief nam en dat niet meer uit handen gaf. Met name de wil - die ontbrak overduidelijk in de laatste competitiewedstrijd - om een goede partij weg te zetten, was er weer wel. Bovendien was het niet verrassend dat de thuisploeg al snel de boventoon voerde omdat de ploeg van trainer Rob de Vos twee klassen hoger speelt. Adel verplicht dus. Met enkele goede uitgespeelde aanvallen werd Saturnus weinig kans gegeven en kwamen de Brabanders er al snel achter dat er niets te halen viel. Toen Delta Sport-doelman Jacco de Looff enkele seconden voor rust ook nog een strafworp keerde, kreeg Saturnus een extra mentale opdoffer. Anders gezegd: Delta Sport legde in de eerste helft de basis voor de zege. Cijfermatig klopte dat na rust ook. Met allebei dertien treffers hielden ze elkaar keurig in evenwicht.

Derhalve was De Vos na afloop tevreden over de uitslag en de prestatie van zijn team waarin iedereen, dus ook de jonkies, flink wat minuten kreeg om vertrouwen op te doen en mee te spelen met de gevestigde orde. De tieners pakten het goed op. Met name Koen de Bruijn straalde meer zelfvertrouwen uit dan een tijdje geleden. Toen was de angst in zijn ogen te lezen, nu, tegen Saturnus, liet hij eindelijk zien dat er inderdaad potentie in hem zit. Het optreden van de jongelingen vervulde De Vos het meest met trots. Het was andermaal een teken dat de toekomst van Delta Sport, waarbij speler Thijs de Vos donderdag zijn laatste thuiswedstrijd speelde, er goed uitziet.

Scores Delta Sport: Guido de Graaf 6, Thijs de Vos, Guust Sluijs 5, Ruben Bos 4, Jimmy Niemans 3, Tijs de Vos, Kevin Meulmeester 2, Tim Vleeshouwer 1.

Meer nieuws