Ook Schouwen-Duiveland tekent voor pakket verkeersmaatregelen

Algemeen

Donderdag zetten bestuurlijke vertegenwoordigers van 28 overheden, maatschappelijke en belangenorganisatiesorganisaties  hun handtekening onder het gezamenlijk pakket met verkeersveiligheidsmaatregelen voor Zeeland.Kees van Beveren zal dit als gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie doen. MDe ambitie is  'Op weg naar nul vermijdbare ernstige verkeersslachtoffers' en 'Zeeland is in 2020 de meest verkeersveilige provincie van Nederland'.

[banner]

Vorige week heeft minister Schulz-Van Haegen tijdens het Nationaal Verkeersveiligheids Congres de landelijke cijfers over verkeersdoden bekend gemaakt. En het gaat niet goed. Zowel het aantal verkeersdoden als ernstige gewonden stijgen weer na jaren van sterke daling. In Zeeland schommelt het aantal verkeersdoden al jaren tussen de 20 en 30 en het aantal ernstig gewonden stijgt sinds 2005.

 

De afspraken gaan over welke organisatie wat gaat uitvoeren in de komende jaren binnen de vijf sporen van het verkeersveiligheidsbeleid: duurzaam veilige infrastructuur, educatie en voorlichting, sensibilisering (verkeersveiligheidscampagnes), verkeershandhaving en organisatie (monitoring en kennismanagement). Namens Schouwen-Duiveland zet wethouder Wim Stouten zijn handtekening.

Meer nieuws