Nieuw onderkomen voor Wereldwinkel

Algemeen

De Wereldwinkel is verhuisd. Het pand aan de Melkmarkt heeft plaats gemaakt voor het statige Gravensteen: de oude gevangenis aan de Mol.Voorzitter Margot de Pagter is er dolgelukkig mee. ,,Een kroon  op ons werk”, noemt ze de nieuwe plek. Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat de Wereldwinkel een ander pand betreedt. Wat De Pagter betreft blijft het hier bij. Vrijwilligers hebben met man en macht gewerkt aan de verhuizing die donderdagmiddag feestelijk werd afgesloten. Een pand met scheve muren en een aflopende vloer. Het was passen en meten om de nieuwe vitrinekasten te plaatsen.

[banner]

Want er mocht geen spijker in de muur, maar het is gelukt. Met nog meer kastenruimte dan in het vorige pand. Volgens Margot de Pagter gaat het goed met de Wereldwinkel. Steeds meer mensen kiezen bewust voor hun producten. Daar waar de vijftigers de Wereldwinkel kennen, zijn de jongeren vooral uit op fairtrade. ,,En daar springen we op in.” Het Gravensteen herbergde tot voor kort de collectie van het maritiem museum dat nu in het gerenoveerde stadhuismuseum is ondergebracht. De gemeente moest als eigenaar van het pand op zoek naar een nieuwe huurder. In het belang van het pand, maar ook omwille van de toegankelijkheid van de oude cellen op de eerste verdieping. Die kunnen nu alleen onder begeleiding vanuit het Stadhuismuseum worden bezocht. ,,Ik weet niet hoe vaak dat gaat gebeuren. Dat horen we nog wel.”

Als er één nadeel zit aan het nieuwe onderkomen, dan is het de trap. De winkel kan alleen via die trap betreden worden. Maar daar zien de vrijwilligers van de Wereldwinkel nog niet zo’n probleem in. ,,Als het nodig is helpen we de mensen even.”

De Wereldwinkel hanteert ruime openingstijden. Van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Op maandagmorgen en zondag is de winkel gesloten.

 

Meer nieuws