Storingsmeldpunt openbare verlichting van start

Algemeen

De Zeeuwse gemeenten (waaronder de gemeente Schouwen-Duiveland), de provincie en Zeeland Seaports nemen op 1 april 2012 de nieuwe website www.ovstoringzeeland.nl in gebruik. Op deze site kunnen vanaf die datum storingen maar ook schade aan de openbare verlichting worden gemeld. Daarnaast kunnen meldingen van storingen aan de openbare verlichting in Schouwen-Duiveland ook telefonisch doorgegeven worden via de servicelijn van de gemeente, te bereiken op werkdagen van 9:00 uur tot 12:00 uur op telefoonnummer (0111) 452 111.

[banner]

Hoewel alle lampen voortijdig, tegen het einde van hun levensduur, worden vervangen, kan het voorkomen dat de openbare verlichting het niet doet. Melden is van groot belang om storingen spoedig te verhelpen. Een lamp is kapot als deze niet brand voor 23.00 uur, dat is het tijdstip waarop alle lampen licht horen te geven. Als inwoners constateren dat een lamp niet werkt dan kunnen zij dit melden op de nieuwe website www.ovstoringzeeland.nl of bij de gemeente. Om de storing snel op te lossen vragen zowel de website als de gemeente om diverse gegevens, namelijk het lichtmastnummer, de plaats en de straatnaam waar de betreffende lichtmast staat. De nieuwe website geeft ook aan of er al eerder een melding gedaan is.

De gemeente Vlissingen, waterschap Scheldestromen, Rijkswaterstaat en particuliere organisaties nemen niet deel aan deze website. Voor storingen met betrekking tot de onder hun beheer vallende lichtmasten moet contact met deze hen opgenomen worden.

Meer nieuws