Pontes tekent technasiumcontract met Krijger en Zeelandia

Algemeen

Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee en vertegenwoordigers van Krijger Molenaars in Renesse en Zeelandia in Zierikzee hebben een sponsorcontract voor het Technasium getekend.

Krijger Molenaars sponsort het gereedschap van de werkplaats de komende vijf jaar voor in totaal 2000 euro. Zeelandia sponsort de ICT-apparatuur in het Technasium voor 10.000 euro  totaal, ook voor de komende vijf jaar. Ook Zeelandia zal een officieel sponsorcontract ondertekenen, wellicht tegelijkertijd met Krijger Molenaars, of op een later moment volgende week.

[banner]

Door het Technasium te ondersteunen helpen bedrijven mee hun eigen toekomstige werknemers op de leiden. De terugloop van het aantal bètaleerlingen en -studenten is immers landelijk gezien een bron van zorg. Ook op Schouwen-Duiveland is het voor bedrijven soms moeilijk om hoog gekwalificeerde technische medewerkers te vinden. Vier jaar geleden startte Pontes Pieter Zeeman met het Technasium; een nieuwe richting in het HAVO/VWO-onderwijs, met als doel het verbeteren en aantrekkelijker maken van het bèta-onderwijs voor de leerlingen. In die tijd begon het contact met Zeelandia, zo voerden de derdeklassers een ergonomisch project uit en onlangs volgden de vierdeklassers een keuzeproject over een fondant-vulmachine. De projecten verliepen zeer naar tevredenheid, want realistische en relevante projectopdrachten zijn uiterst belangrijk in deze vorm van onderwijs.

In het afgelopen jaar liep het Technasium echter tegen een probleem aan. De crisis van 2008 dwingt de overheid tot vergaande bezuinigingen, ook in het onderwijs. De extra investeringen voor het Technasium die op Pieter Zeeman werden gepleegd staan daarom onder druk. Het gaat daarbij om investeringen in computers, een digibord, gereedschap, software en meetapparatuur. Door het Technasium te sponsoren tonen bedrijven zich betrokken bij Schouwen-Duiveland en laten ze merken de positie van Pieter Zeeman op dit eiland een warm hart toe te dragen. Pieter Zeeman én een bloeiend bedrijfsleven zijn beide onmisbaar voor Schouwen-Duiveland en dus is het de moeite waard dat in een duurzame relatie gestalte te geven.

Meer nieuws