Ergernis over stapfeestje twaalfjarigen

Algemeen

unknown.jpegDe Contessa van Renesse komt naar Schouwen-Duiveland. Op 30 maart organiseren zij samen met de gemeente Schouwen-Duiveland, Provincie Zeeland en de Zeeuwse jeugd en alcoholcampagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ voor jongeren alcoholvrije feest On The Roz. Niet alle ouders zijn blij met de uitnodigende brief van de gemeente.

Eén van die ouders is M. van de Tonnenkreek uit Zierikzee. Haar twaalfjarige zoon zit nog op het basisonderwijs en wordt nu uitgenodigd om naar Renesse te komen. ,,Te gek voor woorden. Hij zit nog op de basisschool.” Ze zegt veel steunbetuigingen te krijgen voor haar stellingname. T. Van Damme van het Centrum voor Jeugd en gezin zegt dat twaalf jaar de leeftijd is waarop de kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan en in een nieuwe omgeving terecht komen.

[banner]

On The Rox vindt plaats op 30 maart in discotheek Pinky’s in Renesse en richt zich met name op jongeren in de leeftijdsgroep 12 tot en met 15 jaar. Tijdens dit feest staat veilig uitgaan centraal, want er wordt geen alcohol geschonken, er zijn extra begeleiders aanwezig en de jeugd wordt op subtiele wijze voorgelicht over de gevaren van drugs, alcohol en seks. Uiteraard zijn er echte deejays aanwezig, bovendien vinden er optredens van dansschool Kramer en X-factor ster Tim Suydenhoud plaats. Kortom er is een uitgaansbeleving gecreëerd waarbij jongeren kunnen ervaren dat een avond stappen ook zonder alcohol gezellig is. Kaarten à € 5,00 per stuk zijn te koop bij de kaartverkopers. Contact zoeken met deze jongeren kan via facebook, www.facebook.com/OnTheROXRenesse. Daarnaast zijn de kaarten ook te verkrijgen bij de C1000 in Renesse.

 

Meer nieuws