Mogelijk geld voor verbeteren van de woning

Algemeen

De gemeenteraad beslist op 26 april of inwoners van Schouwen-Duiveland een lening bij de gemeente kunnen krijgen om hun woning te verbeteren.

 Met de stimuleringsregeling particuliere woningverbetering kunnen inwoners een krediet aanvragen bij de gemeente tegen een vast laag rentetarief van 1%.

[banner]

De lening is beschikbaar voor inwoners die een woning hebben met een WOZ-waarde van maximaal €170.000. Het krediet kan gebruikt worden om de woning levensloopbestendig te maken, voor bouwkundige ingrepen om gebreken aan het casco op te heffen of om het water- en energiegebruik van de woning terug te brengen. Door verbeteringen aan te brengen hebben inwoners de mogelijkheid om langer in hun woning te blijven wonen. De lening is niet bedoeld voor gewone onderhoudswerkzaamheden of normale verbouwingen.

Eigenaren kunnen eenmalig een bedrag aanvragen van minimaal €5000,- en maximaal €30.000,-. Het rentepercentage is 1% en geldt voor de gehele looptijd, die maximaal 20 jaar is. De lening kan worden aangevraagd bij de gemeente Schouwen-Duiveland tot en met 31 december 2013.

Tijdens de Energiemarkt op 26 maart van 19.00-21.30 uur is er informatie verkrijgbaar over deze stimuleringregeling particuliere woningverbetering. Daarnaast zijn er op deze avond allerlei andere standhouders aanwezig die energiebesparende producten tonen aan de bezoekers van de markt.

De provincie Zeeland heeft een stimuleringsfonds van 3 miljoen euro beschikbaar gesteld aan de Zeeuwse gemeenten. Als de gemeente de verordening stimuleringsregeling particuliere woning verbetering vaststelt dan kan zij het geldbedrag wat beschikbaar is uitgeven aan haar inwoners in de vorm van een lening.

 

Meer nieuws