Thema Boomfeestdag is dit jaar (be)leven

Algemeen

Op woensdag 21 maart wordt op Schouwen-Duiveland de 56 editie van de Nationale Boomfeestdag gehouden. Het thema dit jaar is, Bomen (be)leven. Met dit thema laten we zien dat bomen zorgen voor leven, want zonder bomen is er geen leven op aarde. Bovendien hebben bomen ook een grote belevingswaarde, ze roepen namelijk emotie op. De gemeente Schouwen-Duiveland plant bijvoorbeeld een boom voor iedere inwoner die de leeftijd van 100 jaar bereikt. En bomen zorgen natuurlijk voor een aantrekkelijke leefomgeving. Boomfeestdag in Schouwen-Duiveland wordt officieel afgetrapt door het nieuwe uitkijkpunt op plan Tureluur in Poortambacht officieel in gebruik te nemen.

[banner]

Burgemeester Rabelink, wethouder Verseput en de leerlingen van basisschool ’t Kofschip zullen dit nieuwe uitkijkpunt (op de dijk achter de nunnenplaat in Poortambacht in Zierikzee) samen openen om 9.00 uur. Een medewerker van Natuurmonumenten zal de leerlingen vervolgens een verhaal vertellen over dit bijzondere natuurgebied en de dieren die er leven. Voor de andere scholen in Schouwen-Duiveland heeft de gemeente in samenwerking met de scholen, Stichting Zeeuws Landschap, Staatsbosbeheer en Natuur en Milieu educatiecentrum Renesse een programma opgesteld.

Veel leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Schouwen-Duiveland gaan deze dag aan de slag met het planten en knotten van bomen. Enkele scholen hebben gekozen voor een wandeling door de natuur onderleiding van een gids en een aantal brengt een bezoek aan het Natuur en Milieu educatiecentrum Renesse. De gemeente Schouwen-Duiveland vindt Nationale Boomfeestdag een belangrijk initiatief. Boomfeestdag is namelijk een goede aanleiding om kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen, de natuur en hun functie voor de samenleving bij te brengen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en als zij het belang van bomen in de natuur inzien, gaan zij zich later ook inzetten voor een groene, leefbare wereld.

Meer nieuws