Delta Sport maakt het zich onnodig lastig

Over de rug van Bergeijk heeft Delta Sport zich geplaatst voor de halve eindstrijd van de bekercompetitie. De 31-29-zege was zonder meer verdiend maar ging in de slotfase niet zonder slag of stoot.

Wedstrijden tegen Bergeijk zijn voor het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalvereniging nooit 'appeltje-eitje' geweest. Dat was het donderdagavond in sporthal Onderdak evenmin, ook al stond de thuisploeg het grootste deel van de wedstrijd voor en ook al spelen de Oost-Brabanders een klasse lager. En voor de statistici onder ons: in de laatste acht competitiewedstrijden in de eerste klasse won Delta Sport er vier en verloor ze er vier. Ook in de kwartfinale van de beker had Delta Sport ook zomaar kunnen verliezen want Bergeijk kwam in de eindfase heel sterk terug en leek Delta Sport even met een katterig gevoel van het veld sturen. Echter, dat zou zeer onverdiend zijn geweest want Delta Sport kende een paar goede fases en wilde meteen na de nederlaag tegen koploper SOS Kwieksport weer aan de winnende hand blijven. De enige keer dat Bergeijk voor kwam, was bij haar openingstreffer: 0-1. Daarna beet Delta Sport zich vast in de tegenstander om die vervolgens bijna nooit meer los te laten. Gaandeweg de eerste helft werd de marge steeds groter en de periode, dat ze in ondertal kwam te staan, toonde andermaal de groei aan die de ploeg nog steeds doormaakt. Bij 11-9 en in ondertal stopte Thim Zevenbergen een strafworp en scoorde Delta Sport tweemaal. Een 18-13-ruststand gaf alle reden tot tevreden gezichten bij de ploeg van de coaches Rob de Vos en Bert Nuijens. In de tweede helft bleef de marge veilig, maar had Delta Sport zich in een nog veiligere haven moeten spelen als Jimmy Niemans en Guust Sluijs break-outs hadden benut. Gezegd moet ook worden dat beide spelers naast het missen van die kansen ook een paar bijzonder fraaie goals achter hun naam zetten. Dat gold ook voor Thijs de Vos en en Guido de Graaf (foto) die met prachtige goals de keeper van Bergeijk kansloos lieten. Toch voelde Bergeijk zich in de slotfase kansrijk omdat Delta Sport te ongeduldig was met aanvallen en spelers graag zelf wilde scoren. Een repeterende fout die Delta Sport steeds minder parten gaat spelen, maar toch nog te vaak voorkomt om een tegenstander weer wat hoop te geven. Dat voelde Bergeijk ook. Die ploeg kreeg nog meer spirit toen Sluijs bij 29-29 weer een break-out miste. Met nog twee à drie minuten te gaan zat er zelfs een verlenging in. Twee treffers van Thijs de Vos - de tweede was onbedaarlijk hard - deden de wedstrijd definitief omslaan in het voordeel van Delta Sport. Zaterdagavond tegen SOS Kwieksport viel hij nog uit met een lichte enkelblessure, maar tegen Bergeijk was hij weer van doorslaggevend belang. Scores Delta Sport: Guido de Graaf 9, Thijs de Vos, Jimmy Niemans 7, Guust Sluijs 4, Kenneth Mellaart 3, Tijs de Vos 1.