Koploper beëindigt zegereeks Delta Sport

De handballers van Delta Sport hebben flink klop gekregen van de koploper uit de regioklasse C, SOS Kwieksport. In Den Haag werd het zaterdagavond 33-22 voor laatstgenoemde waarmee Delta Sport na zes overwinningen op rij tegen een nederlaag aanliep. Dat het team van de trainers Rob de Vos en Bert Nuijens tegen een nederlaag aanliep, was niet zozeer ingecalculeerd maar als een verrassing kwam het ook niet. Delta Sport had er zich alleen iets meer van voorgesteld en stiekem gedacht dat ze het de koploper lastig kon maken in haar eigen omgeving. Echter, teveel tijdstraffen en het uitvallen van Thijs de Vos met een lichte enkelblessure gooiden roet in het Zierikzeese eten. Delta Sport begon volgens De Vos 'erg sterk' in Den Haag en verrastte de thuiskeeper keer op keer met lage schoten en nam brutaal een 3-6-voorsprong. Langzaam maar zeker krabbelde SOS Kwieksport op en vocht zich naar 7-7. Hierna kreeg Delta Sport de eerste tijdstraf - de scheidsrechters waren op z'n zachtst gezegf niet best - aan haar broek en zag ze De Vos uitvallen met de genoemde kwetsuur. Er volgden nog meer tijdstraffen waardoor SOS Kwieksport een goed verschil kon maken en bij rust met 17-11 voor stond. ,,Als we potten hadden willen breken, hadden we compleet moeten blijven", stelde De Vos vast. Toch was Delta Sport niet zo kansloos als de rust- en eindstand doen vermoeden. In het eerste kwartier na rust bleef de Zierikeese formatie qua scores redelijk in het spoor van de thuisploeg. Met nam Guido de Graaf had een superdag. Hij schoot gevarieerd in totaal elfmaal raak en had slechts twee missers. In het tweede part na de pauze maakte SOS Kwieksport pas echt het verschil. De Vos: ,,Toen brak het een beetje bij ons. We hadden ons er iets meer van voorgesteld". Ondanks de nederlaag houdt Delta Sport het bereiken van de derde plaats na 22 duels in eigen hand. Tevens is de ploeg nog in de race voor het halen van de bekerfinale. De eerste horde die daartoe genomen moeten worden, is Bergeijk. Wint Delta Sport deze wedstrijd komende donderdag, is de halve finale een feit. Scores Delta Sport: Guido de Graaf 11, Kenneth Mellaart 6, Guust Sluijs 3, Thijs de Vos 2, Tijs de Vos, Tim Vleeshouwer 1