Slechte periode kost MZC'11 niet periodetitel

,,Ik praat er nu niet over, maar ik was wel even kwaad." Na afloop van het duel met Noad'67 (3-1) had MZC'11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse geen enkele reden meer om boos te zijn. Er was zaterdag alleen maar blijdschap bij coach, spelers, bestuur en supporters. Dat was vooral het gevolg van het veroveren van de tweede periodetitel in de derde klasse B. En die was weer het gevolg van de winst van de Zierikzeese ploeg op de Thoolse formatie en het feit dat DHV en Seolto, twee concurrenten voor de tweede periode, respectievelijk tegen The Gunners en Krabbendijke, punten lieten liggen. Het had echter niet zoveel gescheeld of Nieuwenhuijse was blijvend boos geweest en hadden de spelers, bestuur en supporters niet zo vrolijk huiswaarts gekeerd. Dat had veel te maken met het moment dat linkerspits Thomas Vos voor eigen succes ging in plaats de bal af te geven. Dezelfde Vos had in de blessuretijd van de eerste helft, waarin MZC'11 verdedigend haar zaakjes keurig op orde, maar zelf nauwelijks een kans, net als Noad'67, creëerde, zijn ploeg op 1-0 gezet met een bekeken schuiver langs de vijandelijke doelman. Enkele minuten na de pauze had Vos de assist voor de 2-0 - dan had de wedstrijd zo goed als zeker in het slot gezeten - op zijn schoen, maar besloot anders. Vos: ,,De doelman liet zijn goal vrij en ik was zo in de loop dat ik blij was dat ik de bal nog richting de goal kreeg. Ik zag niet dat er iemand vrij stond". Aan de zijlijn spuwde Nieuwenhuijse vuur en stapte furieus een paar passen naar voren. ,,Vos moet de bal terugleggen. Het was twee tegen één. Dit mag gewoon niet, maar daar praten we van de week nog wel een keer over." Na dat moment kreeg MZC'11 in de eerste tien minuten van de tweede helft nog eens drie goede kansen op de tweede of zelfs derde treffer. Aan de andere kant had Noad'67 nog steeds geen kans gehad. Pas met een goed genomen vrije trap in de 65e minuut deed Noad'67 wat terug. Maar die was wel meteen raak. Enkele minuten later hield MZC'11-keeper Ruud van der Linde op knappe wijze een schot uit het Zierikzeese doel en was zijn ploeg 'het' even helemaal kwijt. Vos: ,,Dan denk je even terug aan de ballen die je gemist hebt. Het sluipt er dan gewoon in". Nieuwenhuijse bekende dat hij in die fase van de wedstrijd 'm wel geknepen had en vreesde voor een mindere afloop. ,,Dan zie je de wedstrijd kantelen. Omdat we de kansen miste, ontstond er irritatie. Op dat soort momenten moeten we rustig blijven spelen en moeten sommige jongens het voortouw nemen." In de ogen van de Kruininger oefenmeester slaagden Freek Torensma en Lee Mol daar als beste in. Toen de 'rust' binnen het hele team was teruggekeerd, maakte MZC'11 alsnog een terecht het verschil met Noad'67. Eerst maakte Frank van der Helm in de 78e minuut uit een rebound van een vrije trap (op de paal) van Martijn van Grunsven de 2-1 en laatstgenoemde drukte drie minuten later keurig af na een voorzet van Mol voor de 3-1. Vos: ,,Die 2-1 viel een beetje gelukkig maar daarna hebben we niets meer weggegeven". Sterker nog, MZC'11 kreeg na afloop een mooi cadeau in de vorm van de tweede periodetitel waardoor het mag deelnemen aan de nacompetitie en in haar eerste seizoen als nieuwe club stiekem mag dromen van de tweede klasse.